Kauden yleisöennätys uusiksi lauantain huippuottelussa?

Lauantain TPS-Tappara-otteluun odotetaan noin 8 000 katsojaa. Vieraskannattajia on tulossa joitakin kymmeniä. Kuva: Europhoto / Jukka Rautio

Turkuhallissa nähdään lauantaina vuosien tauon jälkeen todellista kiekkoherkkua jo runkosarjassa, kun Turun Palloseura pelaa pitkästä aikaa puhtaan kärkikamppailun Tapparaa vastaan.

TPS:ää ei ole vuosikausiin nähty Liigan kärkipäässä. Nyt joukkue on kuitenkin sarjassa kolmantena vain neljä pistettä sarjakärki KalPaa perässä. Seitsemästä viime ottelustaan TPS on voittanut kuusi. Siitä seitsemännestäkin mukaan tarttui piste.

Turkulaisyleisö on toistaiseksi suhtautunut mustavalkoisten menestyskulkuun varovaisesti, mutta lauantaina tilanteeseen näyttää tulevan muutosta. TPS:stä kerrotaan Kiekkoareenalle, että Tappara-otteluun odotetaan noin 8 000 katsojaa.

Perjantaina keskipäivän tienoilla lauantain trilleriin oli myyty noin 5 000 lippua. Tähän lukemaan sisältyvät niin irtoliput kuin kausikortitkin. TPS:n toimistolta kerrotaan, että yleensä kotiotteluiden lipuista noin puolet myydään viimeisen vuorokauden aikana ennen ottelua.

5 000 myytyä lippua on TPS:n mukaan erittäin lupaava lukema. Esimerkiksi viime tiistain Pelicans-otteluun TPS myi ennakkoon noin tuhat lippua. Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 4 022 katsojaa.

TPS:n tämän kauden paras yleisömäärä on lokakuulta. Silloin 7 624 katsojaa todisti Palloseuran 1-2-tappiota HIFK:lle. 7 000 katsojan raja ylittyi myös kauden avausottelussa Kärppiä vastaan (7 251). TPS:n konttorilla odotetaan lauantaiksi vähintään tämän kauden parasta yleisömäärää.

Kahdeksalla alkava lukema olisi poikkeuksellisen hyvä noteeraus pidemmälläkin aikavälillä. TPS:n runkosarjakotiottelussa 8 000:n katsojan raja on rikottu viimeksi 12. syyskuuta 2014, jolloin 10 362 katsojaa todisti TPS:n tappiota Kärpille sarja-avauksessa.

TPS:llä on lauantaina mahdollisuus myös ottaa Liigan koko kauden halliyleisöennätys omiin nimiinsä. Jos Turkuhalliin astelee vähintään 8 201 katsojaa, paremmaksi voi pistää vain TPS itse. Minkään muun areenan kapasiteetti ei taivu moisiin lukemiin, eikä HIFK:kaan ole vielä täyttänyt toiseksi suurinta liigapyhättöä Helsingin jäähallia kertaakaan. Ilves voi tosin viedä ennätyksen itselleen, kun se kohtaa joulukuussa Tapparan ja HIFK:n ulkojäällä Sorsapuistossa.

TPS-pelaajien naamoille hyvin sujunut lipunmyynti saa leveän hymyn.

-Upeaa! Sehän on pelkästään inspiroivaa. Mitä enemmän väkeä, sitä hienompaa on pelata, innostuu puolustajakolossi Henrik Tallinder.