Kauden avausmaalinsa iskenyt Fagerudd: "Tuntui että mulla oli koko helvetin apinasuku selässä"

Marcus Fagerudd ei ole päässyt samaan vireeseen kuin edelliskaudella. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Marcus Fagerudd ei ole päässyt samaan vireeseen kuin edelliskaudella. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Edelliskaudella Ilveksen toiseksi tehokkaimpana puolustajana peräti 20 tehopistettä tehnyt Marcus Fagerudd iski HPK:ta vastaan vasta kauden ensimmäisen täysosumansa. 4-0 voitto lämmitti puolustajan mieltä.

- Aivan loistavat fiilikset. Kolme pistettä, todella tärkeät pisteet meille.

Ilveksen voiton takuuna oli Fageruddin mukaan nopea alku.

- Totta kai on helpompi pelata, kun saadaan 2-3 häkkiä eteen, eikä jouduta jaagaamaan. Pelattiin hyvät eka ja toka erä, eikä HPK oikein päässyt meidän maalille asti. [Antti] Lehtonen oli myös aivan loistava tänään, Fagerudd kehaisi nollapelin pelannutta Ilves-vahtia.

Allsvenskanin puolustajien maalipörssin pari vuotta sitten voittanut ja viime kaudellakin Ilves-pakeista eniten maaleja tehnyt Fagerudd avasi tämän kauden maalitilinsä vasta torstaina.

- Yleensä sanotaan, että on apina selässä, mutta nyt tuntui että mulla oli koko helvetin apinasuku siellä, Fagerudd naurahti.

- En tiedä mikä siinä on ollut, että ei ole tullut maaleja. Onneksi nyt tuli. Ei ole vielä liian myöhäistä, nyt on vielä mahdollisuus pleijareihin.

24-vuotiaalla pietarsaarelaislähtöisellä Fageruddilla on ollut vaikea ja loukkaantumisten sävyttämä kausi.

- Vaikea kausi on kyllä ollut. Tuli loukkaantuminen heti ekassa pelissä, ja se on vaivannut sitten koko kauden, enkä ole päässyt lähellekään omaa tasoani. Ei siihen sen kummempaa selitystä löydy. Täytyy vain tehdä enemmän duunia, että on hereillä ja voi pelata 100-prosenttisesti illasta toiseen.

Voitto-otteluissa HIFK:ta ja HPK:ta vastaan Fagerudd on selvästi pystynyt nostamaan tasoaan ja ollut Ilveksen parhaita puolustajia.

- Viimeiset pari peliä on mun mielestä olleet hyviä. Toivottavasti nyt jatkuisi näin, eikä tulisi mitään notkahduksia. Pitää vain jatkaa samaan tahtiin, mitä on ollut.