Karvonen palaa kokoonpanoon, Virta sivussa viikkoja

Erinomaisessa vireessä oleva Turun Palloseura tavoittelee perjantaina neljättä peräkkäistä voittoaan Helsingin IFK:n vieraana.

Turkulaisten sairastuvalta kuuluu ottelun alla hyviä uutisia, sillä Elias Karvonen on toipunut pelikuntoon. Hyökkääjä esitti alkukaudesta pirteitä otteita, kunnes joutui lokakuun alussa sairastuvalle. Perjantain HIFK-ottelu on Karvoselle kauden yhdeksäs.

Karvonen pelaa perjantaina TPS:n kolmosketjun keskellä Ilkka Pikkaraisen ja Oskari Siikin välissä. Teemu Väyrynen putoaa kokoonpanosta pois. Muita muutoksia TPS:n kokoonpanossa ei tiistain Sport-ottelun jälkeen ole tapahtunut.

TPS on kuitenkin saanut lasaretista myös huonoja uutisia. Seura tiedotti torstaina, että läpimurtokauttaan pelaava sentteri Patrik Virta huilaa ylävartalovamman takia kolme viikkoa.

Virta loukkaantui viime lauantaina pelatussa Kärpät-ottelussa ja jätti kamppailun kesken. Vielä tiistain Sport-ottelun alla TPS:n joukkueenjohdosta kerrottiin Kiekkoareenalle, että Virran tilannetta tarkkaillaan päivä kerrallaan. Vamma vaatii kuitenkin pidemmän poissaolon.

Muuten loukkaantumistilanne on ennallaan. Hyökkääjä Teemu Lämsä (ylävartalovamma) huilaa vielä kuukauden, puolustaja Jesse Dudas (ylävartalovamma) joutuu odottamaan liigadebyyttiään alkukevääseen saakka. Keskushyökkääjä Tadas Kumeliauskas ei ole pystynyt pelaamaan koko kaudella, eikä liettualaisen toipumisajankohdasta ole tietoa.

Sarjakolmosena oleva TPS lähtee Helsinkiin kaatamaan monivuotista peikkoa. Mustavalkoiset voittivat Helsingin jäähallissa viimeksi joulukuussa 2011.

Nyt mahdollisuuksia voi pitää hyvinä, sillä TPS on viime otteluissaan esittänyt todella vakuuttavaa ja ehjää viisikkopeliä. Joukkue onkin päästänyt sarjassa vähiten maaleja (37).

HIFK puolestaan kuuluu alkukauden pettymyksiin. Juhamatti Aaltonen ja Arttu Luttinen ovat tosin toipuneet vammoistaan, mikä tuo leveyttä ja ratkaisuvoimaa vammoista kärsineeseen HIFK-hyökkäykseen.

TPS:n kokoonpano HIFK-ottelussa:

Erik Thorell-Jerry Ahtola-Dave Spina
Jasper Lindsten-Eric Perrin-Tomi Kallio
Ilkka Pikkarainen-Elias Karvonen-Oskari Siiki
Julius Vähätalo-Jonne Virtanen-Topi Taavitsainen

Henrik Tallinder-Elmeri Eronen
Miro Keskitalo-Ilkka Heikkinen
Jani Forsström-Harri Tikkanen
Martin Berger

Aloittava maalivahti: Oskari Setänen (varalla Aleksandar Georgijev)