Kärppien uusi hankinta on vihdoinkin terveenä – "Ollut kaikenlaisia hidasteita"

Otto Karvisen aika Sportissa kului lähinnä lasaretin puolella, mutta nyt mies on terve ja valmis ottamaan ison roolin kärppäryhmästä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kaksi viime kautta Vaasan Sportissa viilettänyt Otto Karvinen päätti ottaa uuden askeleen urallaan ja suunnata pohjoiseen. Tarkalleen ottaen kovaotteisen hyökkääjän asemapaikka on Oulussa ja Kärpissä, joka vieraili keskiviikkona Karvisen vanhassa kotikaupungissa, Vaasassa.

Ottelu päättyi Sportin 3-1-voittoon, mutta Karvinen esiintyi itse edukseen jäällä. Vahvan pelaamisen lisäksi mies muisti myös vaihtaa kuulumisia pelin aikana.

– Ei mitään sen ihmeellisempää. En ole vähään aikaan nähnyt jätkiä, niin pitihän sitä vähän kysellä kuulumisia, Karvinen kertoi.

Kaukalossa jaksaa vielä hymyilyttää, mutta tosipelien alkaessa juttujen sävy saattaa muuttua. Ainakin Karvisen entiset ketjukaverit Filip ja Erik Riska ovat tulilinjalla.

– Totta kai sinne suuntaan laitetaan kuittia, mutta kyllä sieltäkin tulee!

Karvinen saapui TPS:stä Vaasaan kaudeksi 2015-16 toiveenaan iso rooli ja lopullinen läpimurto liigatasolla. Romuluinen hyökkääjä kärsi kuitenkin Vaasan-reissullaan lukuisista loukkaantumisista, eikä kahden kauden aikana miehen tilille kertynyt kuin 50 liigaottelua.

– Päällimmäisenä täältä jäi hienot muistot, mutta en ole urallani joutunut näin kovaan tilanteeseen loukkaantumisten takia. Nyt on kaiken paskan läpi tultu, ja takana on erittäin hyvä kesä, Karvinen avasi.

Karvinen päätti lähteä hakemaan läpimurtoaan Oulusta, mikä ei ole varsinaisesti helpoin paikka sen tekemiseen.

– Halusin Kärppiin monestakin syystä. Juttelin valmentajien kanssa ennen päätöstäni, ja minusta heidän ideansa pelin ja minun suhteeni vaikuttivat hyviltä. Ja totta kai kyseessä on menestyvä organisaatio, jossa on mahdollisuus voittaa mestaruuksia, mikä oli myös yksi syy.

– Olen huomannut potentiaalini ja uskon, että pystyn ottamaan ison roolin tässä joukkueessa. Urallani on ollut kaikenlaisia hidasteita aiemmin, mutta nyt täältä tullaan, Karvinen lupasi.