Kärppien ja Tapparan välillä riittää jännitteitä

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen seurasi tarkkana joukkueen jääharjoituksia torstaina aamupäivällä. Kuvassa mukana myös Ville Leskinen, joka hyökkää illan ottelussa nelosketjussa.

Kun Kärppien liigajoukkueen pelaavan kokoonpanon aamupäiväharjoitus oli päättymäisillään, vaihtoaitioon asteli John Albert täydessä varustuksessa. Hetkeä myöhemmin hän aloitti loukkaantuneiden pelaajien kevyen jääharjoituksen yhdessä Saku Mäenalasen ja Sami Anttilan kanssa.

Amerikkalaissentteri toipuu vaivoistaan hitaasti, mutta aika tekee koko ajan tehtäväänsä.

– Tämä on nyt kolmas kerta tällä viikolla, kun Albert käy jäällä. Joukkueen yhteisharjoituksiin hän voi päästä viikon päästä ja on pelikuntoinen ehkä maajoukkuetauon jälkeisellä viikolla, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen valisti.

Näin ollen ensimmäinen mahdollinen ottelu, jossa Albert voi olla mukana, on 11. marraskuuta pelattava HIFK–Kärpät.

Torstai-iltana Kärpät kohtaa kotonaan Tapparan, jonka kanssa oululaisilla on ollut viimeiset kolme vuotta ainakin play off -otteluissa varsin suuria jännitteitä.

– Hallitseva mestari ja sarjajohtaja. Eipähän tarvitse pelaajia sen kummemmin herätellä.

Kolmen pisteen voitto nostaisi Kärpät 11. sijalta neljä pykälää seitsemänneksi. Viiden maalin voitto veisi Kärpät jopa kuudenneksi.

Alkukaudesta epätasaisesti pelanneella joukkueella on otteluun harvinainen lähtökohta, sillä alla on kaksi peräkkäistä voittoa.

– On tietysti mukavampaa olla ja toimia, kun on voittanut. Silloin kun on hävinnyt, on se joskus sellaista hampaiden kiristelyä, Suikkanen sanoi.

Ilves-otteluun verrattuna Kärpät saa takaisin kokoonpanoon Lasse Kukkosen. Kauden 2016–2017 debyyttinsä Raksilassa suorittava Niklas Hagman jatkaa laitahyökkääjänä Mikael Ruohomaan johtamassa ketjussa.

 

Kärpät – Tappara torstaina kello 18.30.

Maalivahdit: Jussi Rynnäs ja (Sami Aittokallio).

I viisikko: Mika Pyörälä – Niklas Olausson – Mikko Lehtonen, Lasse Kukkonen – Shaun Heshka.

II viisikko: Niklas Hagman – Mikael Ruohomaa – Tuomas Vartiainen, Taneli Ronkainen – Mikko Niemelä.

III viisikko: Jari Sailio – Miska Humaloja – Toni Kähkönen, Ilkka Mikkola – Jani Hakanpää.

IV ketju: Tommi Välimaa – Aku Kestilä – Ville Leskinen.

7. puolustaja Nicolai Bryshnisveen.

 

Edit 16.59: korjattu Kärppien varamaalivahti Sami Väliharju Sami Aittokallioksi.