Kärppiin tulossa vielä yksi pakki ja kaksi hyökkääjää, jotka julkistetaan vapun jälkeen

Ässissä viime kaudella kiekkoillut Charles Bertrand (oik.) kiekkoilee Oulussa ainakin seuraavat kaksi kautta. Tässä hän vääntää Sportin Filip Riskan kanssa.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho hyräilee tyytyväisenä.

– Joukkueen runko on jo nyt kasassa. Meille tulee vielä yksi pakki ja kaksi hyökkääjää, mutta heistä tiedotamme ehkä joskus vapun jälkeen. Sitten kun nuo kolme pelaajaa saadaa vahvistettua, hyvin pitkälle tilanne on se, että joukkueeseen ei enää kesällä tai alkusyksystä tarvitse värvätä uusia tai viime hetken nimiä, Aho kertoo.

Vahvimmin Ouluun on tyrkytetty KalPan Jyri Junnilaa ja Joonas Lyytistä.

Vuosi sitten Kärpät yllätettiin housut kintuissa, kun peräti kuusi pelaajaa lähti yllättäen itään, länteen tai pohjoiseen.

-Se oli poikkeuksellinen vuosi. Nyt tilanne on erittäin hyvä.

Tiistaina varmistui se, että aivotärähdyksistä kärsinyt Jesse Saarinen ei jatka Oulussa. Jo aiemmin oli tiedossa, että Ilkka Mikkola lopettaa, Antti Kalapudas lähtee Sportiin, Toni Kähkönen KooKoohon, Mika Pyörälä Sveitsiin ja Niklas Olausson Luulajaan. Sami Aittokallion, John Albertin ja Brock Trotterin kanssa ei käynnistetty jatkoneuvotteluja.

"Sovimme asioista JYPin kanssa erittäin hyvässä yhteishengessä, ja kaiken lisäksi maalivahti itse viestitti, että hän haluaa tulla meille. Koska Vehviläisellä on JYPin kanssa voimassa oleva sopimus, toimimme niin, että ensimmäisen vuoden ajan maksamme JYPille vuokraa, ja seuraavalla kaudella hän on sopimuspelaajamme."

Uuden joukkueen nimilistassa ihmetystä herättää se, että vuoteen huhtikuun loppuun 2018 JYPin kanssa sopimuksessa oleva 20-vuotias maalivahti Veini Vehviläinen julkaistiin Kärppien sopimuspelaajaksi. Siitähän pitäisi tulla 100 000 euron sakot...?

– Sovimme asioista JYPin kanssa erittäin hyvässä yhteishengessä, ja kaiken lisäksi maalivahti itse viestitti, että hän haluaa tulla meille. Koska Vehviläisellä on JYPin kanssa voimassa oleva sopimus, toimimme niin, että ensimmäisen vuoden ajan maksamme JYPille vuokraa, ja seuraavalla kaudella hän on sopimuspelaajamme, Aho taustoittaa.

Vehviläisen vahvana suosittajana toimi Kärppien kokenut maalivahtivalmentaja Ari Hilli.

"Lasu on juuri sellainen pelaaja, jota joukkue on kaivannut sen jälkeen, kun Joonas Kemppainen lähti meiltä pois."

Jo pitkään huhuttu ruotsalaissentteri Nicklas Lasu allekirjoitti Kärppien kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Kärpät oli tarkkkaillut Lasua jo parin vuoden ajan, muun muassa CHL-otteluissa.

– Saamme erittäin hyvä kahden suunnan sentterin, joka pääsee vastuulliseen rooliin. Hän on pelaaja, joka voidaan heittää kentälle muun muassa silloin, kun ottelun lopussa on kriittisiä hetkiä. Sitä samaa hän on tehnyt pitkään Frölundassa Joel Lundqvistin kanssa, Aho tietää.

– Hän on juuri sellainen pelaaja, jota joukkue on kaivannut sen jälkeen, kun Joonas Kemppainen lähti meiltä pois.

26-vuotias Lasu on pelannut Frölundan organisaatiossa kymmenen vuotta paria pikku lainapestiä lukuunottamatta Boråsissa ja lähtee nyt ensimmäistä kertaa seurajoukkueeseen ulkomaille.

"Jo tiistain aamuharjoituksissa Kärppien kanssa hikoillut ranskalainen ei tyydy asumaan Kärppien tarjoamissa vuokraosakkeissa vaan aikoo ostaa oman kodin. Onko Bertrandilla tarkoitus jäädä Kärppiin pitemmäksikin aikaa kuin kahdeksi vuodeksi?"

Ratkaisuvoimaa Kärpät saa ennen kaikkea ranskalaisen Charles Bertrandin, 26, mukana. Hän pystyy pelaamaan molemmissa laidoissa ja on oikealta ampuva ahne maalintekijä.

– Hän on hyvä luistelija ja kehittyi Ässissä entistä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi, Aho toteaa.

Bertrandin sopimus on mallia 2-vuotinen. Jo tiistain aamuharjoituksissa Kärppien kanssa hikoillut ranskalainen ei tyydy asumaan Kärppien tarjoamissa vuokraosakkeissa vaan aikoo ostaa oman kodin. Onko Bertrandilla tarkoitus jäädä Kärppiin pitemmäksikin aikaa kuin kahdeksi vuodeksi?

"Otossa näen positiivista rosoisuutta, joka itseään säästelemättä menee maalille. Hän on vahvasti luisteleva huippu-urheilija, ja uskon, että mies saa Kärpissä monipuolistettua omaa peliään – vähän niin kuin saman tyylinen pelaaja Jari Sailio meillä on tehnyt."

Puolustaja Miika Koiviston, 26, sopimus on peräti kolmevuotinen. Hän on vaasalaislähtöinen, pelasi ensimmäiset liigaottelunsa KalPassa 2012, mutta todellinen läpimurto parrasvaloihin tapahtui tällä kaudella Jukureissa.

– Koivisto on nykyaikainen puolustaja, joka oivaltaa pelin virtauksen ja tuo kiekollista voimaa. Mutta hän on myös erittäin hyvä puolustaja, Aho kertoo.

27-vuotias laitahyökkääjä Otto Karvinen pelasi runkosarjan otteluista Sportissa vain puolet (30). Hän on edelleen toipilas, mutta pääsee harjoittelemaan 1–2 viikon sisällä.

– Otossa näen positiivista rosoisuutta, joka itseään säästelemättä menee maalille. Hän on vahvasti luisteleva huippu-urheilija, ja uskon, että mies saa Kärpissä monipuolistettua omaa peliään – vähän niin kuin saman tyylinen pelaaja Jari Sailio meillä teki.

Aho uskoo, että tätä joukkuetta eivät KHL-joukkueet ruplineen ja NHL-joukkueet taaloineen uhkaa.

– Näköpiirissä ei ole sellaista. Jmutta jos NHL-vie, se vie, eikä sille voi mitään. Joillakin on KHL-pykälä, mutta yleensä se liiga vie hyvin play off-otteluissa tai MM-kisoissa onnistuneita pelaajia. Ja nyt meillä ei ole MM-kisoissa muita kuin Lasse (Kukkonen), ja hän on sen liigan nähnyt, Aho muotoilee.

Summa summarum. Kärpillä on nyt 27 sopimuspelaajaa; kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 16 hyökkääjää. On selvää, että osa joutuu lainalle Kajaanin Hokkiin ja osa aloittaa kautensa A-junioreissa, koska kokoonpano paisuu vielä kolmella profiilipelaajalla.

Sopimuspelaajat:

Maalivahdit: Justus Annunen (2020), Veini Vehviläinen (2019) ja Jussi Rynnäs (2019).

Puolustajat: Lasse Kukkonen (2019), Taneli Ronkainen (2019), Shaun Heshka (2018), Mikko Niemelä (2018), Aleksi Mäkelä (2018), Juho Korhonen (2019), Miika Koivisto (2020) ja Jani Hakanpää (2019).

Hyökkääjät: Charles Bertrand (2019), Saku Mäenalanen (2018), Mikael Ruohomaa (2018), Sami Anttila (2018), Mikko Lehtonen (2019), Otto Karvinen (2018, 1+1), Aku Kestilä (2018), Kristian Kangas (2018, try out 30.9. saakka), Miska Humaloja (2019), Radek Koblizek (2018, Nicklas Lasu (2019), Julius Hermonen (2019), Niko Kuiri (2019), Jari Sailio (2018) ja Jesse Koskenkorva (2020).