Kärppien vastustaja: odotetusti HIFK

Kärpät sai maanantaina viettää vapaailtaa, kun taas kaikki muut 14 joukkuetta tiristivät omissa otteluissaan runkosarjan viimeiset hikipisarat.

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen istui illan kotonaan ja katseli televisiosta muiden otteluiden etenemistä. Erityistarkkailussa olivat tietenkin HIFK–JYP ja Sport–Ilves, joista Kärppien vastustajaksi keskiviikoksi seuloutui odotetusti HIFK.

–Tässä on nyt lähes kaksi vuorokautta aikaa siihen otteluun, joten ei tässä paljon ole vielä sanottavaa, Suikkanen avasi tuoreeltaan.

– Mutta sanotaan niin, että HIFK oli runkosarjassa meille tuloksellisesti yksi vaikeimmista vastustajista, sillä saimme 18:sta jaossa olleesta pisteestä vain neljä, Suikkanen aprikoi.

Suikkanen painotti nimenomaan sanaa ”tuloksellisesti”.

– Pelillisesti tilanne oli toinen, Suikkanen viittasi Oulussa runsas viikko sitten pelattuun otteluun, jossa Kärpät vei peliä mielin määrin, pommitti Kevin Lankista kohti 39 kertaa, mutta hävisi 0–2.

Keskiviikon ottelun jälkeen Kärpät matkustaa Helsinkiin seuraavana päivänä aikaisin aamulla ja pääsee palaamaan takaisin Ouluun viimeisellä lennolla, joka starttaa kello 23.59.

Jos Kärpät olisi saanut vastaansa Tampereen Ilveksen, joukkue olisi matkannut Tampereelle charter-lennolla.

"Tilanne on sikäli erikoinen, että kauden tärkeimpien otteluiden alla Kärpillä ei ole sairastuvalla yhtään pelaajaa, kun viime syksynä heitä saattoi olla toipilaina yhtä aikaa jopa 8–10."

Kärppien terveystilanne on hyvä. Toni Kähkönen on parantunut vatsataudistaan ja kapteeni Lasse Kukkonen on täysipainoisesti mukana, kun Kärpät pitää tiistaina aamupäivällä tunnin mittaisen jääharjoituksen.

Tilanne on sikäli erikoinen, että kauden tärkeimpien otteluiden alla Kärpillä ei ole sairastuvalla yhtään pelaajaa, kun viime syksynä heitä saattoi olla toipilaina yhtä aikaa jopa 8–10.

Kärppien ja HIFK:n välinen mahdollinen kolmas ottelu pelataan Oulussa lauantaina.