Kärppien sairastupa pienenee, mutta sivussa on edelleen viisi hyökkääjää

John Albert ehti pelata kauden alussa vain kolme liigaottelua ennen kuin loukkaantui. Hän palaa riviin perjantaina Hämeenlinnassa. Edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua lähes kaksi kuukautta.

Kun Kärpät kohtaa perjantai-iltana Hämeenlinnassa HPK:n, pitkältä sairaslomaltaan palaava John Albert viilettää yllättäen laitahyökkääjänä, vaikka hänet on lähtökohtaisesti värvätty Kärppiin nimenomaan keskushyökkääjän velvoittavaan ruutuun.

– Albert itse ehdotti, että hänelle voisi passata eurooppalaisessa pelityylissä tässä vaiheessa paremmin laitahyökkääjän tontti, koska puolustusvastuuta ei ole niin paljon. Ja hänellä on kyllä AHL:stä runsaasti kokemusta laidasta, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen taustoittaa.

Suikkanen sijoittaa amerikkalaishyökkääjän kakkosketjuun Mika Pyörälän ja Mikael Ruohomaan rinnalle. Uusin tshekkivahvistus Jan Hrushka puolestaan hyökkää Niklas Hagmanin ja Jiri Tlustyn kanssa Kärppien ykkösketjussa.

– Eihän se ole kirkon kirkoissa kuulutettu, että ykkösketju on tässä muodossa koko loppukauden, mutta kun treeneissä Hagmanilla ja Tlustyllä on selvästi synkannut hyvin yhteen, oli luontevaa pistää Hrushka toisena tshekkipelaajana siihen kolmanneksi.

Kun Hurshka ilmestyi torstaina aamulla Raksilan hallille, hänellä ei ollut omista pelivarusteistaan mukana kuin mailat ja luistimet.

– Kaikki muut varusteteet annettiin täältä, eikä tuntunut tahtia haittavan. Tämän yhden harjoituksen perusteella hän on kyllä pelimies.

Kärppien sairastuvalla on edelleen tungosta, vaikka uusina miehinä riviin palaavat Albertin lisäksi Toni Kähkönen ja Saku Mäenalanen. Niklas Olausson, Jari Sailio ja Jesse Saarinen ovat pitkäaikaispotilaita, mutta Aku Kestilä on kokoonpanossa ensi viikolla ja Sami Anttila kahden viikon päästä.