Kärppien palapeli pahasti kesken

Kiekko kiinnostaa Oulussa myös kesällä. Keskiviikkona Raksilassa Kärppien ja KalPan välistä harjoitusottelua seurasi virallisen ilmoituksen mukaan 3829 maksanutta katselijaa.

Lisää euroja ropisi seuran kassaan, mutta kaukalossa tilanne on vielä pahasti vaiheessa. Käytäväpuheissa Kärppien esitystä moitittiin varsin sekavaksi.

Pelillisen puolen keskeneräisyyden myöntää myös päävalmentaja Kai Suikkanen.

– Yksi palanen sieltä, yksi palanen täältä saadaan valmiiksi, mutta totuus on se, että meillä on edessä vielä aivan jumalattomasti hommia. Nyt pitää olla kärsivällinen.

Suikkanen antoi torstaina aamupalaverissa joukkueelle palautteen ottelusta.

– Eipä ollut älyttömästi plussia. Kolme tehtyä maalia on enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella ja ensimmäinen tehty ylivoimamaali, Suikkanen luettelee.

Ylivoimamaalin teki heti ottelun alkuun Mika Pyörälä, joka ampui ruotsalaissentteri Niklaus Olaussonin voittaman hyökkäyspään aloituksen kaarelta ylänurkkaan.

– Olausson oli hyvä, ja treeneissä on ollut vielä parempi. Hän oli Luulajassa aikoinaan ykkössentteri ja ykkösylivoiman pyörittäjä. Samoja rooleja olen kaavaillut hänelle myös Kärpissä, Suikkanen visioi.

Sveitsistä Kärppiin siirtyneen ruotsalaisen luistin ei vielä kulje riittävän vinhasti.

– Hän on ikään kuin takamatkalla. Olausson harjoitteli ennen Kärppiä kolme viikkoa Luulajan A-juniorien kanssa, mikä ei voi olla näkymättä.

Entä ne KalPa-ottelun miinukset?

– Otimme liikaa (7x2 minuuttia) jäähyjä, jotka maksoivat meille kolme maalia. Tätä ennen CHL-peleissä meille oli tehty vain kaksi maalia kolmessa ottelussa, joten nyt tultiin ryminällä takaisin maan pinnalle, Suikkanen alleviivaa.

Kärppien kokoonpanosta puuttui täksi kaudeksi isiensä maille Raumalta palannut kahdeksan mestaruuden puolustaja Ilkka Mikkola, 37.

– Ilu oli pelannut kauden kaikki aikaisemmat pelit, ja annoin hänelle huilivuoron. Samalla halusin antaa Aleksi Mäkelälle jääaikaa.

KalPaa vastaan Kärpät kierrätti seitsemää pakkia, mutta valmennusjohtoon kuuluva Toni Sihvonen peluuttaa liigakaudella alakertaa kuuden puolustajan järjestelmällä.

Mikkolan tavoin kokoonpanosta puuttui amerikkalaissentteri John Albert, jonka nivuset ovat vielä toipumisvaiheessa. Torstain harjoituksissa Albert oli ensimmäistä kertaa mukana normaaleissa kierroissa ja pelinomaisissa kuvioissa, mutta ilman kontaktia.

– Jos kaikki menee hyvin, Albert aloittaa maanantaina täysin normaalin harjoittelun ja toiveissa on, että hän voisi olla mukana viikon päästä lauantaina, kun Kärpät kohtaa CHL-ottelussa Krefeldin, Suikkanen visioi.

 

Kärpät–KalPa 3–5 (1–1, 1–1, 1–3)

Kärppien maalit:

1.43. Niklaus Olausson voittaa hyökkäyspään aloituksen ja Mika Pyörälä ampuu kaarelta ylänurkkaan: 1–0. Ylivoimamaali.

25.54 Saku Mäenalainen voittaa maalin takana kaksinkamppailun ja syöttää vastakiekon Mikael Ruohomaalle: 2–2.

38.00. Kanadalaispuolustaja Shaun Heska ampuu ranteella viivasta. Kiekko uppoaa sisään maskin takaa: 3–3.

Kärppien hyökkäyskolmikot:

Mikko Lehtonen – Niklas Olausson – Mika Pyörälä.

Saku Mäenalanen – Mikael Ruohomaa – Ville Leskinen.

Toni Kähkönen – Antti Kalapudas – Jesse Saarinen.

Sami Anttila – Miska Humaloja – Jari Sailio.

Ylimääräinen hyökkääjä: Radek Koblizek.

Puolustajat:

Lasse Kukkonen, Shaun Heska, Mikko Niemelä, Jani Hakanpää, Nicolai Bryhnisveen, Taneli Ronkainen ja Aleksi Mäkelä.

Maalivahdit: Sami Aittokallio (Jussi Rynnäs).