Kärppien mestarivahti päättää komean uransa

Tuomas Tarkki on päättänyt jättää jääkiekon 37-vuotiaana. Hienon uran pelannut maalivahti kertoi asiasta Instagram-tilillään.

Tarkin viimeiseksi seuraksi jäi tanskalainen Rungsted Seier Capital. Liigassa Rauman Lukon kasvatti edusti Kärppiä ja JYPiä, joissa hän keräsi myös monia mitaleja. Parhaiten hänet muistetaan Kärpistä, jossa hän torjui seuralle kaksi SM-kultaa vuosina 2007 ja 2008. Hänet valittiin myös kauden 2007-08 päätteeksi pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

– Tässä on tullut noin 30 vuotta puettua jääkiekkovarusteita päälle suht säännöllisesti. Viime perjantaina Kärppien ja Liigan välisessä Alumniottelussa pääsin pukemaan vielä kerran Kärppäpaidan päälle ja luistelemaan jäälle Raksilan yleisön eteen. Mielenpainuvampaa tapaa pelata viimeinen peli en pysty kuvittelemaan. Parasta oli että poikani Marius pääsi saattajaksi jäälle. Paljon on nähty ja koettu vuosien varrella. Hienointa on silti vuosien varrella tavatut joukkuekaverit, huoltajat, lääkärit, valmentajat ja kaikki muut ihmiset, joihin olen päässyt jääkiekon ansiosta tutustumaan. Nyt on aika pakata jääkiekkovarusteet kassiin ja aika tehdä jotain muuta. Kiitoksia kaikille!!! Tarkki kirjoitti Instagramissa.

Tarkki lähti nuorena poikana Lukon junioreista Pohjois-Michiganin yliopistoon, missä mies vietti neljä kautta.

Yliopistouran jälkeen Tarkki pelasi AHL- ja ECHL-kiekkoa ennen paluutaan Eurooppaan. Liigajäiden lisäksi mies on pelannut niin Ruotsin SHL:ssä kuin Venäjän KHL:ssä. Viime kaudella hän pelasi Tanskan pääsarjan lisäksi Tshekissä.