Kärppien kokoonpanossa ollut tällä kaudella 37 eri pelaajaa

Kai Suikkasen ja Kärppien alkukausi on ollut haasteellinen. Pelaajia tulee ja menee ovesta molempiin suuntiin.

Kuinka pitkä matka Raksilan jäähallissa on A-juniorien kopista liigajoukkueen koppiin? Matkana parikymmentä metriä, mutta arjen aherruksena mitattuna hirveä määrä hikipisaroita, työtä ja henkistä kovuutta.

Kärppien A-juniorijoukkue johtaa sarjaa ylivoimaisesti, ja seuran juniorimylly on liigajoukkueelle ehtymätön runsaudensarvi, vai onko?

– Se on aina tyyppikysymys ja vaatii pelaajalle myös ”munkkia” niin, että oikeanlainen pelipaikka avautuu liigasta, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen luonnehtii.

Kärppien liigajoukkueen ja A-juniorien välinen yhteistyö toimii Suikkasen mukaan ”loistavasti” ja on jokapäiväistä.

– Elokuusta alkaen ryhmässä on ollut A-junioreita, ja tunnen heidät hyvin, mutta Jesse Koskenkorva tuli nopeasti puun takaa, enkä tiennyt hänestä paljon mitään. Hänen kehityksensä tänä syksynä on ollut aivan huima, luistelu on parantunut ja tehojakin on alkanut tulla, Suikkanen taustoittaa.

Huimasiko sijoittaa hänet 17-vuotiaana liigadebyytissä ykkösketjun keskelle?

– Tietyllä tavalla huimasi, mutta kun hän pelasi Mika Pyörälän ja Jiri Tlustyn välissä, nämä pelaajat pystyivät auttamaan häntä eniten. Me valmentajat annoimme hänelle eväät ja pyysimme häntä olemaan rohkea. Ja pyysimme vielä kysymään jos ei jotain tiedä, Suikkanen kertoo.

”Perjantain HIFK-ottelussa edelliseen otteluun verrattuna paluun kokoonpanoon tekevät kokenut puolustaja Ilkka Mikkola ja hyökkääjä Ville Leskinen.”

Koskenkorva on tällä erää A-juniorien tehokkain pelaaja 10+17=27 ja sijoittuu sarjan pistepörssissä viidenneksi. Kovassa loukkaantumissumassa kärvistelevä Kärpät on tarvinnut tällä kaudella junnujen apua enemmän kuin koskaan.

Kaikki pelaajat mukaan lukien Kärppien liigajoukkueen kokoonpanossa on tällä kaudella ollut 37 eri pelaajaa.

Perjantain HIFK-ottelussa edelliseen otteluun verrattuna paluun kokoonpanoon tekevät kokenut puolustaja Ilkka Mikkola ja hyökkääjä Ville Leskinen.

Lisäksi Suikkasta ilahduttaa Jesse Saarisen toipuminen aivotärähdyksestä, jonka tämä sai CHL-ottelussa Sparta Prahaa vastaan lokakuun alussa.

– Kun meillä on tässä otteluruuhkaa, kolme ottelua neljään päivään, on mahdollista, että Saarinen olisi jossain pelissä mukana.

Otteluruuhka on tämä: perjantaina HIFK Helsingissä, lauantaina Ilves Oulussa ja maanantaina Jukurit Mikkelissä.

– Ja sunnuntaina matkustamme kuusi tuntia bussilla Mikkeliin, ja sieltä sitten yötä vasten takaisin kuusi tuntia Ouluun, Suikkanen kertoo.