Kärppien Jouni Loponen: Olemme suhtautuneet aina hyvin vakavasti CHL:ään

Lukon Jesse Virtanen runttasi Kärppien Mika Pyörälää laitaan viime kauden CHL:n pudotuspeleissä. Kuva: LS-arkisto/Joonas Salo

 

Vastassa ovat Tšekin Extraligan HC Vitkovice Steel ja Saksan DEL-liigan Krefeld Pinguine. Vaikka kumpikin on pelannut myös hyviä vuosia, niin viime kausi oli kummaltakin heikko. Kun molemmat jäivät omissa liigoissaan pois pudotuspeleistä, niin Kärppien luulisi pääsevän jopa helpohkosti jatkoon.

Tosin Lasse Kukkonen varoitteli vastustajista tiistain CHL:n tiedostustilaisuudessa.

– Vitkovice pelaa hyökkäävästi kuten tšekkijoukkueet aina. Heidän vastahyökkäyksiensä kanssa on oltava tarkkana. Krefeldin kohtasimme myös viime kaudella ja silloin pelit olivat tiukkoja. Heillä on paljon kahden passin kanadalaisia ja näitä on aina varottava.

Myös viime kaudella Kärpät ja Pinguine olivat samassa alkulohkossa ja silloin oululaiset voittivat ensin vieraissa 2–0 ja sitten kotona 4–1. Kärpät voitti lohkon puhtaalla pelillä, mutta Krefeld jäi viimeiseksi ja putosi ainoana jatkosta.

Vitkovice pääsi sentään lohkostaan jatkoon, mutta putosi heti ensimmäisellä kierroksella Tapparaa vastaan.

Suomalaiskannattajille Slovakian rajalla oleva kaupunki on tutuin siitä, että sen Ostavar Arena oli vuoden 2015 MM-kisoissa kakkospelipaikka.

Kärppien menestys CHL:ssä on todella ollut suomalaisista paras. Ensimmäisellä kerralla se hävisi välierät ruotsalaista Frölundaa vastaan vasta jatkoajalla ja viime kaudella se oli peräti loppuottelussa.

Loppuottelu pelattiin silloin Oulussa ja vastassa oli jälleen Frölunda.

– Ei siinä pelissä mitään jossiteltavaa ollut. Peli oli tiukka, mutta vastustaja oli parempi, sanoi Kärppien yhteyspäällikkö Jouni Loponen 1–2 päättyneestä pelistä.

Hän tietääkin, mitä mestaruuden voittaminen on, sillä niitä tuli peliaikana peräti kuusi. Neljä on Suomesta, kun kolme tuli TPS:ssä ja yksi Kärpissä sekä yksi Ruotsista (HV71) ja yksi Tanskasta (Herning).

– Mutta oli mahtavaa saada finaali kotihalliin. Yleisöä oli paljon ja tunnelma oli todella korkealla. Saimme pelin CHL:n pisteiden myötä ja samalla tavalla päätetään myös tämän kauden loppuottelun pelipaikka, hän jatkoi.

– Olemme Oulussa suhtautuneet aina hyvin vakavasti CHL:ään. Joukkueemme on muuttunut aika paljon viime kaudesta, mutta näkemyksemme kansainvälisiin peleihin ei ole muuttunut. On aina hyvä käydä myös muualla pelaamassa ja nähdä, miten jääkiekkoa siellä tehdään, Loponen sanoi.

Keski-Euroopan jääkiekko tuleekin heti tutuksi, kun Kärpät avaa CHL:n kahdella vieraspelillä. Ensin jo 16. päivä joukkue on Ostravassa ja vain kaksi päivää myöhemmin Krefedissä. Kotiottelut ovat sitten 26. päivä tšekkejä ja syyskuussa juuri ennen Liigan alkua 10. syyskuuta saksalaisia vastaan.