Kärppien amerikkalaissentterin huono tuuri jatkuu

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen vakuuttaa, että ilmapiiri joukkueen sisällä on hyvä, vaikka kolmesta ottelusta on raavittu kasaan vain yksi piste.

Ensin paukkuivat jääharjoituksissa nivukset, ja sairaslomaa tuli kuukausi. Tiistaina pelatun HIFK-ottelun viime hetkillä John Albert sai ”ylävartaloonsa” niin kovan tällin, että jenkkisentteri on sivussa seuraavat kolme viikkoa.

– Kyllä on miehellä huono tuuri, taivastelee Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen.

Albert on ollut Suomessa nyt vajaa kaksi kuukautta, josta pelikunnossa vain kaksi viikkoa.

– Juuri tähän alkuun Albert olisi tarvinnut enemmän pelejä, paljon kokemusta leveästä kaukalosta ja eurooppalaisesta jääkiekkoilusta, Suikkanen alleviivaa..

Albertin paikan kolmosketjun keskushyökkääjänä lauantain Ässät-ottelussa ottaa U20-maailmanmestari Antti Kalapudas, jonka rinnalla viilettävät Mikko Lehtonen ja Toni Kähkönen. HIFK-ottelussa debytoinut Radek Koblizek sai lainakomennuksen Kajaaniin, josta puolestaan Sami Anttila palaa lauantaiksi Kärppien pelaavaan kokoonpanoon.

"Mitä valmennusjohto voi konkreettisesti tehdä korjaavina toimenpiteinä, kun vastustajan verkko ei heilu?"

Sairastuvan miehistä puolustaja Taneli Ronkainen on hyvin lähellä pelikuntoa. Kauden avausottelussa TPS:ää vastaan loukkantuneen Saku Mäenalasen polvi operoitiin perjantaina. Hän on sivussa kaksi kuukautta ja voi palata tositoimiin ehkä joskus joulun kieppeillä.

Kuten Leijonien World Cup -joukkue Torontossa pelaamisellaan osoitti, maalien tekeminen on yksi jääkiekkoilun vaikeimmista osa-alueista. Samojen ongelmien kimpussa on joutunut painimaan myös Kärpät.

Mitä valmennusjohto voi konkreettisesti tehdä korjaavina toimenpiteinä, kun vastustajan verkko ei heilu?

– Olemme pitäneet viikolla maalinteko- ja laukaisuharjoituksia. Suoria hyökkäyksiä maalille on terävöitetty, pakit ovat ampuneet viivasta, ja maskipelaamiseen on kiinnitetty huomiota.

– Nykymaalivahdeille ei tehdä viivasta maaleja ilman maskia, ja kylmä fakta on se, että 80 prosenttia maaleista tehdään aivan maalin edestä, Suikkanen korostaa.

Maalintekopaikkojen määrän vähyydestä Kärppiä ei voi syyttää.

– Katsoo nyt minkä väristen lasien läpi tahansa, meillä oli HIFK:ta vastaan 20 tekopaikkaa, mikä on hirvittävä määrä. Mutta me olimme älyttömän huonoja, kun saimme tehtyä vain yhden maalin.

Vaikka Kärppien pistesarakkeessa on kolmen ottelun jälkeen vain yksi vaivainen piste ja sijoitus viimeinen, ilmapiiri joukkueen sisällä on Suikkasen mukaan mitä parhain.

– Juuri äsken pidin palaveria kapteeniston kanssa. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki, eikä meillä ole mitään hätää.

Jos Kärpät jatkaa maalivahtien peluutuksessa vuorotteluperiaatetta, lauantaina torjuntavuorin saa Sami Aittokallio.

Kärpät kohtaa kotikaukalossaan Raksilassa Porin Ässät lauantaina kello 17. Ässillä on pelaamistaan neljästä ottelusta kaksi kahden pisteen voittoa.