Kärpille luvassa uusi ja komea kotiareena

Päivän kovin uutinen on totta kai Juho Junnon siirtyminen eläkkeelle 1. toukokuuta alkaen, mutta Kiekkoareenan uutinen Oulun uudesta areenahankkeesta edelleen hengittää ja voi hyvin.

Oulun asemakeskuksen suunnittelukilpailun voittaneen arkkitehtitoimisto Arkkitehdit m3:n suunnitelman kylkeen on kaikessa hiljaisuudessa syntynyt lisäsuunnitelma, jonka taustalla on alue- ja kiinteistökonsultointiin sekä rakennuttamispalveluihin keskittynyt yhtiö GSP-Group Oy.

Asiantuntemusta on, sillä GSP-Group on muun muassa Helsinki Gardenin ja Jyväskylän Hippos-hankkeen taustalla.

– Konsepti on saman suuntainen kuin Helsingissä ja Jyväskylässä. Monitoimiareenassa jääkiekko on vain yksi elementti, sillä mukana rakennuksessa on totta kai eri toimijoita kaupan alalta ja liike-elämästä, GSP-Groupin hankekehitysjohtaja Ilkka Kilpimaa kertoo

Kilpimaa alleviivaa, että Suomen jäähallikanta on tällä hetkellä varsin vanha.

– Nyt kannattaa huolellisesti selvittää, mitä uusi monitoimihalli voisi tuottaa. Minun mielestäni on täyttä realismia synnyttää Ouluun tämä hanke, ja kaavoitus kannattaisi panna pystyyn mitä pikimmiten, Kilpimaa korostaa.

"Edelleen on olemassa vaihtoehto, että nykyistä hallivanhusta remontoidaan ja seiniä levitetään, mutta pitää kysyä, olisiko se järkevää. Mitkä ovat kustannukset, kuinka korkealle ne nousisivat ja mitä remontilla saavutetaan?"

Hankkeen kustannusarvio liikkuu 300 miljoonan euron kieppeillä. Rahoituksesta suurin osa tulee yksityisiltä, ja Oulun kaupungin osuus on hyvin maltillinen. Oulun kaupunki on näyttänyt hankkeelle varovaista vihreää valoa, ei tosin ole taloudellisesti sitoutunut mihinkään, mutta toivoo, että asemakeskuksen suunnitelmaa vielä jalostetaan.

Oulun Kärpät Oy:ssä seitsemän vuotta hallituksen puheenjohtajana toiminut Tommi Virkkunen arvioi, että uusi areena nousee Ouluun noin viidessä vuodessa. 1. toukokuuta Kärppien uutena toimitusjohtajana aloittava Virkkunen on ajan hermolla.

– Edelleen on olemassa vaihtoehto, että nykyistä hallivanhusta remontoidaan ja seiniä levitetään, mutta pitää kysyä, olisiko se järkevää. Mitkä ovat kustannukset, kuinka korkealle ne nousisivat ja mitä remontilla saavutetaan?, Virkkunen aprikoi.

Virkkunen korostaa, että rinnakkain olevista vaihtoehdoista – vanhan remontoiminen ja uuden rakentaminen – vain toinen toteutuu.

– Jos uusi areena nousee, Kärpille ei ole itseisarvo olla osakkaana. Uudessa areenassa joka tapauksessa olisimme vuokralaisena.

Virkkunen toivoo, että päätös uudesta monitoimiareenasta tehtäisiin ennen kesälomia, mutta viimeistään heti alkusyksystä.

Oulun nykyinen jäähallin on rakennettu 1975. Sitä on vuosien varrella ehostettu pala palalta ja maalia on sivelty sinne sun tänne.