Kärpillä edessään iso peli Ilvestä vastaan

Kai Suikkanen myöntää, että voittojen myötä "on vähän mukavampi olla".

Kun Kärpät kohtaa tiistai-iltana joulutaukoa edeltävässä viimeisessä ottelussaan Ilveksen, John Albert on säilyttänyt kokoonpanossa paikkansa ykkösketjun toisena laitahyökkääjänä.

–Tämähän on tilanne, johon vaihdoimme Albertin ja Mikko Lehtosen paikkoja kesken Jukurit-ottelun. Lehtonen on aiemminkin pelannut hyvin Jesse Koskenkorvan ja Jesse Saarisen kanssa, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen taustoitti tiistaina amupäiväharjoituksen jälkeen.

Edellisessä ottelussa kiekon kipeästi kämmenselkäänsä saanut ykkösketjun sentteri Jan Hruska on pelikunnosa.

Kaiken kaikkiaan illan ottelu herätti Suikkasessa postiivisia ajatuksia.

– Meillä on ollut viime aikoina omassa pelissä hyviä merkkejä. Peli kerrallaan etenemme ja keskitymme vain ja ainoastaan omaan tekemiseen ja katsotaan, mihin se riittää, Suikkanen jatkoi.

Kärpillä on menossa harvinaisen pisterikas jakso, sillä joukkue on rouhinit neljästä edellisestä ottelustaan peräti kolme kolme pisteen voittoa. Sillä on ollut vaikutusta myös päivittäiseen tekemiseen.

– Ei meillä ole ollut ilmapiirin kanssa mitään ongelmaa, mutta ehkä nyt ei puristeta mailaa niin paljon tai kiristellä hampaita. On tässä vähän mukavampi olla.

Joulupukin kontista Suikkanen toivoo löytävänsä pisteitä kevääksi.

– Sellaiset 50 pistettä – vähintään.

Tilanne molempien play off -viivojen tuntumassa on kihelmöivä, sillä 12 pisteen sisällä on peräti kymmenen joukkuetta. Kärpille ottelu Ilvestä vastaan on todella iso. Kolmen pisteen voitto veisi Kärpät joulutauolle varmasti 10:ntenä joukkueena pistekeskiarvolla 1,31, joka tosin ei pitkässä juoksussa takaa paikkaa edes säälipleijareissa.

Kokoonpanoon palaa puolustaja Taneli Ronkainen, joka oli viikon päivät kuumeessa. Ronkainen on merkitty seitsemänneksi pakiksi, mutta Kärpät ainakin aloittaa ottelun kuudella puolustajalla.

 

Kärppien kokoonpano Tampereen Ilvestä vastaan Raksilassa kello 18.30.

Maalivahdit: Jussi Rynnäs ja (Sami Aittokallio).

I viisikko: Mika Pyörälä – Jan Hruska – John Albert, Lasse Kukkonen – Shaun Heshka.

II viisikko: Saku Mäenalanen – Antti Kalapudas – Ville Leskinen, Mikko Niemelä – Jani Hakanpää.

III viisikko: Jesse Saarinen – Jesse Koskenkorva – Mikko Lehtonen, Ilkka Mikkola – Aleksi Mäkelä.

IV ketju: Sami Anttila – Aku Kestilä – Julius Hermonen.

Seitsemäs pakki: Taneli Ronkainen.