Kärpät tekee uuden aluevaltauksen

Qstockin perustivat 14 vuotta sitten kehityspäällikkö Pekka Aarikallio (vas.) ja festivaalijohtaja Mikko Forstén (oik.). Nyt joukkoon liittyy mukaan Kärppien yhteyspäälikkö Jouni Loponen, josta tulee oman virkansa ohella Qstockin toimitusjohtaja.

Kärpät Oy uutisoi keskiviikkona, että se on hankkinut omistukseensa 73 prosenttia Qstockista, josta on viime vuosien aikana kehittynyt merkittävin kevyen musiikin kesäfestivaali Pohjois-Suomessa.

– Historiallinen tapaus, koska se on ensimmäinen kerta, kun Kärpät tekee yritysoston. Tämä kertoo seuran strategiasta, me tarvitsemme lisää tukijalkoja, mutta ydinbisneksemme on edelleen jääkiekko, Kärpät Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tommi Virkkunen kommentoi tiedotustilaisuudessa.

Kärpät suhtautuu avoimesti yritysostoihin myös tulevaisuudessa.

– Aina olemme kiinnostuneita, kun arvot kohtaavat ja brändi osuu konseptiimme, Virkkunen valotti.

Oulun Kuusisaaressa vuosittain heinäkuun lopussa kaksipäiväisenä järjestettävä Qstock on iältään 14-vuotias ja kuuluu koko valtakunnassa festivaalien ykkösketjuun. Viimeiset neljä vuotta se on ollut loppuumyyty, mikä tarkoittaa 2 x 16 000 festivaalivierasta.

Yritysoston myötä Qstockin toimitusjohtajaksi siirtyy Kärppien yhteyspäällikkö Jouni Loponen, joka hoitaa jatkossa näitä molempia virkoja.

– Ei tämä hyppäys tuntemattomaan ole, mutta hyppäys uuteen kylläkin. Kyllä minulla karhea tuntuma on siitä, mitä edessä on, Loponen kuvaili.

"Kärppien liikevaihto oli viime tilikaudella 11,5 miljoonaa euroa, ja tulos oli verojen jälkeen voitollinen 900 000 euroa."

Qstockin vuosittainen liikevaihto on ollut noin kolme miljoonaa euroa. Yrityskaupan summaa osapuolet eivät kerro.

– Ei ihan pikkusumma, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno valisti.

Kärpillä on ympäri Pohjois-Suomea teiden varsilla 44 jättinäyttötaulua, joissa pyöritetään mainoksia. Sekin on osa jääkiekon ulkopuolista liiketoimintaa.

– Suunnitelmissa on lähivuosina kehittää myös uusia tapahtumia Pohjois-Suomeen ja Oulun alueelle, Junno visioi.

Kärppien liikevaihto oli viime tilikaudella 11,5 miljoonaa euroa, ja tulos oli verojen jälkeen voitollinen 900 000 euroa.

Kaukalossa Kärpillä ei mene tällä hetkellä niin lujaa. 2000-luvun kestomenestyjä on sarjataulukossa vasta yhdeksäntenä, ja sillä on suuria vaikeuksia selviytyä pudotuspeleihin.