Kärpät sai mitä toivoi ja halusi

Keskiviikkona Kouvolassa illalla tehtiin vielä kuuman siirtopäivän kalkkiviivoilla merkittävä sopimus, kun SaiPan ja Kärppien seurajohdot pääsivät yhteisymmärykseen kanadalaisen laitahyökkääjän Brock Trotterin siirtymisestä Kärppiin. Kiekkoareenan lappeenrantalaislähteiden mukaan kysymys on loppukautta koskevasta sopimuksesta.

Kärpät ja SaiPa mahdollisesti tiedottavat vielä keskiviikkoillan aikana siirron toteutumisesta.

Trotter on 32-vuotias 178-senttinen ja 84-kiloinen rightin puolen laitahyökkääjä, joka on tehnyt tällä kaudella SaiPassa pelaamissaan 33 ottelussa tehot 8+11=19. Taustoiltaan Trotter on AHL:n parempaa keskiluokkaa ja pelannut Montreal Canadiensissa kaksi NHL-ottelua.

Vielä ei ole tiedossa, onko Trotter jo Kärppien kokoonpanossa, kun joukkue kohtaa torstaina Kouvolassa KooKoon. Vielä tiistaina Lappeenrannassa Trotter oli Kärppien vastustaja.

Trotter on jo kolmas mies, josta SaiPa luopui siirtorajan viimeisenä päivänä. Aiemmin päivällä levisi uutinen, jonka mukaan ruotsalaispakki Per Savilahti-Nagander ja kanadalaishyökkääjä Curtis Hamilton pelaavat loppukauden TPS:ssä.

Kärpille vahvistus oli kuuman siirtopäivän toinen vahvistus. Aamupäivällä seura vahvisti, että slovakialainen puolustaja Ivan Svarny pelaa loppukauden Kärpissä. Svarny tulee Kärppiin KHL-joukkue Slovan Bratislavasta.

Sekä Svarny että Trotter tuovat Kärppiin kauan kaivattua tulivoimaa ja kovuutta. Samalla siirrot ovat signaali siitä, että Kärpät todella haluaa pelata liigamitaleista myös keväällä 2017.

Siirtoikkuna sulkeutuu lopullisesti keskiyöllä. Kiekkoareena ei tavoittanut Kärppien urheilutoimenjohtajaa Harri Ahoa kommentoimaan uutista.