Kärpät rokotti välittömästi HIFK:n nukahduksesta: ”Sellainen karkki, että Anttila lipaisee huuliaan”

Liigan runkosarjassa uinuneet jättiläiset ovat päättäneet ratkaista Villi kortti -kierrokselta jatkoon menevän osapuolen maaleja kilpaa mättämällä. Kärppien ja HIFK titaanien taisto on kahden erän jälkeen tilanteessa 3–2.

Avauserä oli vivahteikas ja runsasmaalinen. Neljä maalia tuottaneen erän tuuletukset alkoivat jo avausminuutilla, kun HIFK:n Joonas Rask päätti 3–1-ylivoimahyökkäyksen maaliin. Osuman pohjustivat Teemu Eronen ja Roope Hintz. Kärpät ei HIFK:n nopeasta avausmaalista säikähtänyt. Oululaiset nousivat tasoihin reilun viiden minuutin kuluttua, kun vierailijoiden puolustukselle sattui paha nukahdus.

Miska Humaloja teki loistavan esityön ja Sami Anttilalla oli helppo työ laittaa kiekko ohi Kevin Lankisen. Maali oli 22-vuotiaalle Anttilalle uran ensimmäinen Liigan pudotuspeleissä ja se syntyi heti avausottelussa.

HIFK tuli avauserän lopussa tasoihin, kun Robert Leino ohitti kärppävahti Jussi Rynnäksen. Maalista syöttöpisteen saivat puolustaja Oliwer Kaski ja ruotsalaisvahvistus Mikael Johansson.

Toisessa erässä kotijoukkue nousi 3–2-johtoon Brock Trotterin osumalla. Ylivoimamaalin arkkitehteina pisteille pääsivät myös John Albert ja Mika Pyörälä.