Kärpät löysi uuden hyökkääjän Tampereelta

Tommi Välimaa pukeutuu illan KalPa-ottelussa Kärppien keltamustavalkoiseen univormuun ja paitansa selkään numeron 7.

Loukkaantumisten runtelema Kärppien hyökkäyskalusto sai torstaina kaipaamaansa hätäapua, kun aamupäiväharjoituksissa viiletti 196-senttinen uusi ilmestys. Kyseessä on perustamperelainen ja Ilves-taustainen laitahyökkääjä Tommi Välimaa, 32, joka on alkukauden pelannut Mestistä Lempäälän Kisa riveissä seitsemän ottelua tehoin 2+0=2.

– Keskiviikkoillan pelin (Leki–KeuPa HT 1–4) jälkeen puhelin oli täynnä viestejä. Hyppäsin yöjunan, nukuin vähän katkonaisesti, ja nyt olen täällä, Välimaa taustoitti.

– Oli helppo tehdä nopea päätös. Tosi mahtavaa päästä Kärppien tasoiseen joukkueeseen mukaan. Tuskin maltan odottaa illan peliä, paidan selkämykseensä numeron seitsemän saava Välimaa intoili.

Välimaa pelaa Kärpissä kahden kuukauden koeajalla, joka päättyy marraskuun lopussa.

– Tarkoitus on yrittää raivata vakiopaikka koko kaudeksi, hän visioi.

"Meillä kävi tuuri, että riviin tulee hyvin harjoitellut ja otteluita pelannut mies, ettei tarvinnut repiä ketään pystymetsästä."

Välimaa on pelannut koko uransa Tampereen liepeillä lukuunottamatta yhtä Mestis-kautta Forssassa. Kärpistä hänelle entuudestaan pelaajia ovat maalivahti Sami Aittokallio ja hyökkääjä Mikael Ruohomaa.

Kärpät kohtaa illan ottelussa KalPan. Välimaa saa komennuksen nelosketjuun Prahassa pirteästi pelanneiden Tino Metsävainion ja Aku Kestilän rinnalle.

– Saamme Välimaasta nelosketjuun hyvän puolustavan työntekijän, rouhimisvoimaa vastustajan maalille sekä alivoimapelaajan, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen luonnehti.

– Meillä kävi tuuri, että riviin tulee hyvin harjoitellut ja otteluita pelannut mies, ettei tarvinnut repiä ketään pystymetsästä, Suikkanen alleviivasi.

Tähän väliin Kärppien oli pakko hankkia lisävahvistus, koska Prahassa loukkantuneelle Sami Anttilalle tehdyt jatkotutkimukset osoittivat, että sairaslomaa tulee kolmisen viikkoa. Sama koskee aivotärähdyksen saanutta Jesse Saarista.

Ei pahaa, ettei jotain hyvääkin. Niklas Olausson on toipunut selkävaivoistaan ja palaa kokoonpanoon KalPaa vastaan.

Kauden alla pelatussa harjoitusottelussa KalPa oli Oulussa maalein 5–3-parempi.

Ennen illan ottelua Kärpät on sarjataulukossa seitsemällä pisteellään kolmanneksi viimeinen. KalPalla pisteitä on 12, ja sijoitus kuudes.

Kärppien kokoonpano:

Maalivahdit: Sami Aittokallio (Jussi Rynnäs).

I viisikko: Mika Pyörälä – Niklas Olausson – Mikko Lehtonen, Lasse Kukkonen – Shaun Heska.

II viisikko: Toni Kähkönen – Mikael Ruohomaa – Antti Kalapudas, Mikko Niemelä – Jani Hakanpää.

III viisikko: Jari Sailio – Miska Humaloja – Ville Leskinen, Ilkka Mikkola – Aleksi Mäkelä.

IV ketju: Aku Kestilä – Tino Metsävainio – Tommi Välimaa.

7. puolustaja: Taneli Ronkainen.