Kärpät katsoo siirtoruletin loppuun saakka - toiveissa vielä yksi hyökkääjä

Juuri tällä hetkellä eli kello 16.15 Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho ajaa vuokraamaansa autoa Helsingistä kohti Kouvolaa, missä joukkue on jo valmistautumassa torstaiseen kohtaamiseen KooKoo:ta vastaan.

Aholla on mukanaan tuliaisia, sillä hänen vieressään istuu slovakkipakki Ivan Svarny.

– Olin Helsingissä miestä vastassa. Wienistä lähteneen lentokoneen tassut koskivat kiitorataan kello 14.30, Aho taustoittaa.

Aho luonnehtii Svarnya luotettavaksi all round -peruspakiksi, joka on hyvä urheilija ja joka pystyy pelaamaan isoja minuuutteja sekä ali- ja ylivoimaa. 1 – 1

– Pakisto ja maalivahdit ovat nyt tässä. Niihin osa-alueisiin ei enää tänään tule uusia miehiä, Aho alleviivaa.

Mutta entä hyökkäys? Aikaa siirtoikkunan umpeutumiseen on vielä kahdeksan tuntia.

– Mitään pakottavaa tarvetta ei ole, mutta olemme silmät auki, ja puhelimet soivat ristiin rastiin. Sen voin vakuuttaa, että mihinkään suuntaan ei ole tarjousta sisässä, ja voi olla, että mitään ei tapahdu. Tämä on fifty fifty -tilanne.

Yksi siirtomarkkinoiden loppuillan mielenkiintoisimmista nimistä on SaiPan 30-vuotias kanadalaishyökkääjä Brock Trotter, joka herätti Kärppien seurajohdossa uteliaita kysymyksiä tiistaina Lappeenrannassa.

SaiPan johto puolestaan ilmoitti keskiviikkona, että Turkuun suuntaviin Per Savilahti-Naganderin ja Curtis Hamiltonin lisäksi muita ei liigatasolle lähde.

Trotter 178-senttinen ja 84-kiloinen laitahyökkääjä, joka tehnyt pelaamissaan 33 ottelussa tehot 8+11=19.

Ulkomailta Kärpät ei enää ehdi hankkia mahdollista uutta vahvistusta, koska pelaajan pitää olla maassa keskiyöhön mennessä.

”Riippuen Aleksi Mäkelän pelikuntoisuudesta, päävalmentaja Kai Suikkanen tekee Svarnyn pakkiparista vasta torstaina päivällä. Se on varmaa, että Svarny on kokoonpanossa KooKoo-ottelussa."

Svarnyn ja Kärppien välinen sopimus koskee loppukautta. Svarny on 32-vuotias 188-senttinen ja 95-kiloinen järkäle, joka on pelannut kolmet MM-kisat. KHL:ssä hän on pelannut Zagrebissa, Minskissä ja Slovan Bratislavassa yhteensä 229 ottelua pistein 7+30=37.

Tällä kaudella Svarny ehti tehdä Slovanissa pisteet 3+8=11 ja tuo varmasti tulivoimaa Kärppien hyökkäysiniviivalle, onhan hän tehnyt tällä kaudella enemmän maaleja kuin nykypakiston perusnimet Mikko Niemelä (2), Aleksi Mäkelä (2), Ilkka Mikkola (1), Jani Hakanpää (0) ja Taneli Ronkainen (0).

Riippuen Aleksi Mäkelän pelikuntoisuudesta, päävalmentaja Kai Suikkanen tekee Svarnyn pakkiparista vasta torstaina päivällä. Se on varmaa, että Svarny on kokoonpanossa.