Kärpät hankki ruotsalaissentterin Sveitsistä

Kevään siirtomarkkinoilla sentteripulaan joutunut Kärpät on vahvistanut keskikaistaansa palkkaamalla ruotsalaisen Niklas Olaussonin. Kolmekymppisen keskushyökkääjän sopimus on vuoden mittainen.

Kaksi viime kautta Olausson on pelannut Sveitsissä EHC Biel-Biennen paidassa. Sitä ennen tilille on kertynyt 289 ottelua Ruotsin SHL:ssä ja sen edeltäjässä Elitserienissä. Seuralistalta löytyy muun muassa Luleå HF, jonka varakapteenina Olausson toimi vuosina 2012–2014.

– Olen todella innoissani tästä sopimuksesta. Takana on pitkä kesä, ja olen saanut muutamia tarjouksia eri seuroilta, muun muassa KHL:stä, mutta punnittuani asiaa yhdessä perheeni kanssa tulimme siihen tulokseen, että Oulu ja Kärpät on todella hyvä ratkaisu.

Viime kaudella Olausson pelasi Sveitsin liigassa 29 runkosarjaottelua, joissa saldoksi kertyi 20 (4+16) tehopistettä. Viime kauden pistejakautuma peilaa sitä, minkälaisesta pelaajasta on kyse. Olausson on nimenomaan pelintekijä, rakentajatyyppinen sentteri.

– Pyrin olemaan hyödyksi kentän molemmissa päissä, mutta toivottavasti autan joukkuettani ennen kaikkea pisteiden tekemisessä ensi kaudella.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan sopimus Olaussonin kanssa syntyi nopealla aikataululla.

– Saimme tiedon, että pelaaja on vapailla markkinoilla ja nopea kiinnostus heräsi sekä meillä että pelaajalla. Käytännössä asiat menivät viikossa siihen pisteeseen, että saimme sopimuksen aikaiseksi, Aho toteaa.

– Olausson on taitava maajoukkuetason sentteri, joka tuo meille kiekolliseen peliin ja ylivoimaan huipputason osaamista. Saimme Niklaksen myötä juuri sitä mitä haimme, eli huipputaitavan keskushyökkääjän.

CHL: Kärpät–Vitkovice Oulun Raksilassa perjantaina klo 19.