Karalahti väläyttää paluuta - osoitteena olisi Jukurit

Jere Karalahti on pelannut liigaa viimeksi kaudella 2013-14 Jokerien paidassa. Kuva: Esa Urhonen

Viime keväänä pitkän peliuransa päättänyt jääkiekkopuolustaja Jere Karalahti, 41, pohtii paluuta. Karalahti kertoi kuulumisiaan blogissaan maanantaina.

– Huhhuh, että pitelee kiirettä. Täytyy myöntää, että kyllä se lätkänpelaajan elämä oli aika iisiä, kun ei tarvinnut miettiä muita juttuja ja sai keskittyä vain pelihommiin. Voi olla, että joudun vielä perumaan lopettamispäätökseni, Karalahti kirjoittaa.

– Mulla olis edelleen pari vaihtoehtoa ulkomailta ja Suomesta. Kuitenkin ainoa kotimainen jengi jossa voisin nyt vetää on Mikkelin Jukurit, koska siellä tehdään asioita eri tavalla kuin muissa liigajengeissä. Ja olishan siellä myös mun pikkubroidi Keni ja lankomies Henrik Koivisto.

– Jukureiden kausi on alkanut hienosti ja katsotaan, miten paljon johtoporros haluaa tiettyjä asioita.

Jukureiden virkaa tekevä toimitusjohtaja Jukka Toivakka myönsi, että seura oli yhteydessä Karalahteen kesällä, mutta kertoo yhteydenpidon olleen epävirallisia keskusteluja. Konkreettista ehdotusta Karalahden hankkimisesta Toivakka ei ole kuullut.

- Nämä urheilupuolen juttuja, ja pelaajahankinnat ovat Risto Dufvan vastuulla. Hän käyttää myös urheilutoimenjohtajan valtuuksia meillä. Hän voi valmistella hankintoja ja tuo sitten ehdotuksen minulle, Toivakka totesi.

Kiekkoareena tiedusteli Dufvalta syyskuussa pelatun Jukurit-Lukko-ottelun alla, onko Karalahden siirtoaikeissa Jukureihin perää.

- Joo, kirjoita vaan niin. Eihän Jere meille ole tulossa, mutta on se aina hyvä, että seura on esillä ja puhutaan, Dufva murjaisi.

Karalahti on uransa aikana pelannut Suomen maajoukkuessa, KHL:ssä ja NHL:ssä. Kotimaan liigassa hän on edustanut HIFK:ta, Kärppiä, Bluesia ja Jokereita.