Kapteeni Peltolan playoff-matematikka on simppeliä: Vain voitot lasketaan, ja kun neljään pääsee, se riittää.

Päävalmentajan johdolla. Tapparan Jussi Tapola johdatti joukkueensa tänään Kuopion-lennolle. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lento AY7501 lähti tänään iltapäivällä kello kolmelta Pirkkalasta kohti Kuopiota ja Rissalan lentokenttää.

Tappara nousi koneeseen päävalmentaja Jussi Tapolan johdolla. Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltola ja muut pelaajat seurasivat kevyissä arkivaatteissa perässä.

Peltola tiivisti finaalikamppailujen hengen sangen osuvasti edellisen ottelun tauottua.

– Tappioita ei kannata laskea, voitot lasketaan, ja kun neljään pääsee, se riittää, Peltola paalutti.

Peltola on pudotuspelikevään aikana moneen kertaan näyttänyt kaukalossa esimerkkiä. HIFK-välierissä kapteeni otti joukkueen repppuselkäänsä ja pudotti hämmentävän intensiivisellä puolentoista minuutin tehorykäyksellään helsinkiläiset miltei yksin pronssikamppailuun.

Lauantaina Peltola oli päätössummerin soitua hanskat pystyssä puolustamassa maalivahtiaan Dominik Hrachovinaa. Hän tulkitsi tasoitusmaalia jahdanneen KalPan Tommi Jokisen laukoneen kiekon summerin soitua kohti Hrachovinaa.

– Niin mä sen ainakin näin. Ei siinä mitään dramatiikkaa ollut, tämä on playoff-kiekkoa, Peltola sanoi sykkeen tasaannuttua. 

Peltola Jan-Mikael Järvinen ja Tapparan avausmaalin iskenyt Kristian Kuusela muodostivat ottelun vaarallisimman hyökkäysketjun. Koostumus on ennallaan myös tänään, vaikka kirvesrintojen kokoopano onkin elänyt kultakypärä Henrik Haapalan jouduttua jäämään sivuun.

KHL:stä kesken kevään palannut Kuusela on saanut kevään aikana osakseen myös kritiikkiä, sillä vire ei ole ollut yhtä kova kuin viime kaudella, jolloin hän voitti runkosarjan pistepörssin ja putsasi playoff-infossa palkintopöydän.

Peltola ei usko, että sen paremmin omat ketjukaverit kuin muutkaan antaisivat kirjoittelun vaikuttaa omiin mielialoihinsa.

– Totta kai onnistumiset ovat kaikille tärkeitä. Itse en juurikaan lue lehtiä, vaan suljen ulkomaailman ulkopuolelle. Välipäivinä elän normaalia arkea, Peltola kertoi strategiastaan.

Oliko lauantain voitto ottelusarjan käännekohta?

– No joo, kyllähän se tietysti oli. Me saimme ensimmäisen kiinnityksen ja niitähän tässä lasketaan, Peltola uskoi.

Kuopion ottelussa viheltävät samat erotuomarit kuin ottelusarjan edellisessäkin KalPan kotiottelussa. Päätuomarit ovat Timo Favorin ja Anssi Salonen.