Kapteeni Mikkolan ulostulo näyttää toimivan

Tämä olisi järjestäytynyttä hurmosta, jota Ilkka Mikkola toivoi. Siihen tuskin tiistain CHL-pelissä päästään, mutta aivan tyhjäksi kannattajakatsomon ei pitäisi jäädä. Kuva: Esa Urhonen

Ilkka Mikkola istui torstaina alas jäsentelemään ajatuksiaan. Hän toivoi, ettei tiistain CHL-ottelua TPS:ää vastaan pelattaisi tyhjille katsomoille.

Mikkola teki saman tempun kuin muutaman kerran aiemmin Kärppien kapteenina toimiessaan. Hän kirjoitti kannattajille kirjeen, joka julkaistiin perjantaiaamuna Kiekkoareenassa.

Mikkola kuvaili tuntemuksiaan Lukon taannoissella Tukholman-vierailulla. Lukko oli matkustanut vieraaseen maahan ja valmistaunut pelaamaan tärkeää ottelua.

Se ei kuitenkaan näyttänyt kiinnostavan juuri ketään. Globeniin mahtuu 14 000 katsojaa, mutta tuossa pelissä väkeä oli paikalla alle tuhat.

Tilanne oli Mikkolan mielestä humoristisen naurettava.

Hän ei syyllistänyt Djurgårdenin kannattajia mutta kertoi, ettei haluaisi kokea enää uudelleen.

Hän selvensi joukkueen asennetta CHL:ää kohtaan ja toivoi suoraan, että ihmiset saapuisivat seuraavaan peliin.

– Tässä vaiheessa CHL-kamppailut eivät ole enää mitään treenipelejä vaan totisia taistoja. Siksi toivomme myös tunnetta katsomoon, Mikkola kirjoitti.

Ilkka Mikkola kirjoitti kannattajille kirjeen, jossa hän toivoi meininkiä katsomoon myös CHL-peleissä. Kuva: Esa Urhonen

”Näillä näkymin porukkaa on tulossa”

Viesti ei mennyt kuuroille korville. Kannattajayhdistys Raumam Boikkatte puheenjohtaja Aleksi Lento uskoo, että kannattajakatsomo ei ole tiistaina tyhjä.

– Asiasta on puhuttu, mutta mitään ei ole yhteisesti sovittu. Näillä näkymin porukkaa on tulossa, hän kertoo.

– Ei meillä mitään erityisiä suunnitelmia ole. Porukkaa tulee jos tulee. Tämä on kuitenkin edelleen vapaaehtoista toimintaa. Mutta uskon, että Mikkolan ulostulon jälkeen porukkaa tulee.

Järjestäytyneesti Raumam Boja ei ole CHL-pelejä boikotoineet. Järjestäytyneesti he eivät myöskään ole tiistaina peliin menossa.

Ne menevät, joita kiinnostaa.

”Porukkaa tulee jos tulee. Tämä on kuitenkin edelleen vapaaehtoista toimintaa. Mutta uskon, että Mikkolan ulostulon jälkeen porukkaa tulee.”

Kauden aiemmissa peleissä kiinnostus on ollut laimeaa.

– Sama se on kuin muillakin. Fiiliksen mukaan mennään, ja vaikea meidänkään on sen enempää fiilistä saada mukaan, Lento huomauttaa.

Kapteenin yhteydenotto oli positiivinen asia

Mikkola kirjoitti ymmärtävänsä, että CHL ei ole vielä sytyttänyt eikä synnyttänyt kannattajille isoja tunteita. Seuralle ja joukkueelle mahdollisuus edetä välieriin on kuitenkin iso asia.

Järjestäytynyt hurmos hallissa olisi taistelussa iso voimavara.

Hän ei suunnannut viestiään suoraan Raumam Bojille vaan kaikille Lukon kannattajille.

– Kyllä se ihan asiaa puhui, ei siinä mitään, Aleksi Lento myöntää.

– Uskoisin, että hänen kirjeensä tuo väkeä katsomoon. Se on ainakin oma tuntumani, mitä asian tiimoilta on puhuttu. Ja sen me koemme hyväksi asiaksi, että kapteeni ottaa yhteyttä kannattajiin.

Lukko-TPS tiistaina kello 18.30.