Kapteeni Laakso ihasteli Hakametsän tunnelmaa - "Siinä ei väsy, eikä mikään satu"

Ilves pääsi juhlimaan playoff-paikan varmistumista täyden katsomon edessä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ilves pääsi juhlimaan playoff-paikan varmistumista täyden katsomon edessä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Täpötäysi Hakametsä sai Tampereella mitä halusi, kun hurjaan kevätvireeseen yltynyt Ilves kasvatti voittoputkensa Lukon kustannuksella jo kuuden ottelun mittaiseksi ja varmisti samalla pudotuspelipaikkansa.

Ilves johti ottelua Jerry D'Amigon ensimmäisen erän maalilla 1-0 aina kolmannen erän alkupuolelle asti. Panoksetonta Lukkoa vastaan pelanneen Ilveksen pelin taso heitteli, ja yksi jos toinenkin tuntui puristavan mailaa varsinkin toisessa erässä aikalailla.

- Joukkueesta näki, että siellä oli hurmos päällä ensimmäisessä erässä ja viimeisessä erässä. Kakkoserä meni vähän siihen, että jengi rupesi jäpittämään ja seuraamaan kelloa, kun peli oli vain 1-0. Laakson huikea av-maali sitten laukaisi taas elämän raiteilleen, Ilves-luotsi Karri Kivi kertasi ottelun kulkua.

Ilveksen kotiotteluissa ei olla vuosikausiin nähty sellaista räjähdystä, kuin minkä kapteeni Tapio Laakson alivoimamaali kolmannen erän alkupuolella lehtereillä aiheutti.

- Jerryn kanssa olemme saaneet pitkään pelata alivoimaa yhdessä. Se on ollut ihan hauskaa, kun on ollut selvät hommat mitä tehdään, ja nyt saimme maalinkin tehtyä. Hyvään kohtaan se tuli.

Siinä ei väsy, eikä mikään satu.

Läpi ottelun äänekkäästi pelissä mukana elänyt yleisö sai Laaksolta kiitosta ottelun jälkeen.

- En ole pelannut aiemmin tällaisessa tunnelmassa. Kyllä tämä tuki katsomosta on ihan ainutlaatuista, iso kiitos sinne. Se ääni ja fiilis kantaa siellä jäällä, siinä ei väsy, eikä mikään satu. Ajatus on helppo pitää pelissä tuollaisessa tunnelmassa.

- Kyllä sen vaan selkeästi huomaa, että onko siellä 3000 vai 7000 katsojaa. Aika eri halli se on silloin. Vaikea sitä on kuvailla miltä se tuntuu, se täytyisi itse kokea. Kyllä sen tuntee ihan selvästi, milloin halli on täynnä tai puolillaan, Laakso pohti.

Ilves varmisti voitolla kymmenennen sijan runkosarjassa ja samalla perinteikäs seura palaa pudotuspelikartalle yhden välikauden jälkeen. Kivi ei vielä kuitenkaan puhalla helpotuksesta.

- Huhtikuusta asti tätä on veivattu ja haluttu playoffeja pelata. Meillä oli tavoite olla kahdeksan joukossa, joten se tarkoittaa vielä yhtä steppiä. Tämä oli tällainen välitavoite.

- Isompi asia, mistä olen viikoittain unelmoinut, on se, että näkisi tuon Ilves-yleisön hymyilevän ja mukuloiden kävelevän ylpeinä Ilves-pipot päässä. Se tässä eniten lämmittää, kun se on viime viikot ollut sitä, kasvattajaseuraansa valmentava Kivi hymyili.

Ilveksen pelit jatkuvat vielä maanantaina runkosarjan päätösottelulla Sportia vastaan. Kummallakaan joukkueella ei ole ottelussa enää minkäänlaista panosta. Miten tällaiseen otteluun lähdetään?

- Katsotaan sitä tarkemmin sitten maanantaina, mutta ei sinne ainakaan voi puolilla valoilla lähteä kellumaan, se ei ole hyvä asia. Täytyy nyt nollata tämä, ja sitten kerätä siihen taas itsensä. Tosipelitkin jatkuvat sen jälkeen taas äkkiä, Laakso analysoi.

Ilveksen vastustaja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on joko Ässät, Kärpät tai Pelicans. Kivelle ei ole väliä, kuka sieltä tulee vastaan.

- Sitä ei tarvitse miettiä, sen näkee sitten kuka tulee. En ole kerennyt miettiä yhtään, eikä sillä ole mitään väliäkään.