Kapteeni Kallio toivoo jo yleisön luottamusta TPS:lle

Tomi Kallio on ollut viime peleissä kapteenin C:n arvoinen ja joukkueensa johtohahmo. Kuva: Mikko Stig

Jos TPS:n todellisuuden johtajuuden luonne oli jollain taholla vielä epäselvä asia ennen pudotuspelejä, viime viikonlopun jälkeen näin ei taatusti ole. TPS-kapteeni Tomi Kallio takoi ensimmäisen playoff-kierroksen kahdessa Sport-ottelussa tehot 1+4 ja oli kummassakin koitoksessa kaukalon johtohahmo.

Kokenut pelimies taisteli täysin tehoin runkosarjan synkimpinäkin viikkoina, mutta kevään kirkastuessa menohaluihin on ilmestynyt vielä yksi lisävaihde.

– Oli hienoa päästä pelaamaan näitä pelejä. Vaikka Suomessa on annettu niin ikävä nimi kuin säälipleijarit, ne olivat kuitenkin ihan laadukkaita playoff-matseja. Oma peli luisti, mutta minusta me reagoitiin koko joukkue hyvin tilanteeseen, niin kokeneet jätkät kuin nuoretkin pelasivat hyvin, Kallio pohtii.

Siinä missä TPS oli Sportia vastaan ennakkosuosikki ja jonkinmoisen pakkovoiton edessä, puolivälierissä asetelma kääntyy täysin ylösalaisin.

Runkosarjan kakkonen ja viime vuosien menestynein liigaseura Oulun Kärpät on tälläkin kaudella kurvaillut tasaisella vauhdilla kohti kevätmenestystä. Oulu on kuin Turku Kallion nuoruuden päivinä - pohjoisessa menestymistä odotetaan jonkinlaisena itsestäänselvyytenä.

Kallio kaataa mieluusti kaikki odotukset ja paineet Oulun suuntaan. Hän myöntää toki ilman mediapeliäkin realiteetit: Kärppien lähtökohdat menestykselliseen pelaamiseen ovat aivan eri luokkaa kuin kadotettua uskottavuuttaan hiljalleen palauttavalla TPS:llä.

" Asetelmahan on ihan selvä, Kärpät on iso ennakkosuosikki ja me olemme altavastaaja, heillä on pelkästään hävittävää tässä ottelusarjassa."

– Asetelmahan on ihan selvä, Kärpät on iso ennakkosuosikki ja me olemme altavastaaja, heillä on pelkästään hävittävää tässä ottelusarjassa. Kärpät on paljon pidemmällä siinä menestyksen rakentamisessa, me ei lähdetty tähän kauteen edes nollapisteestä vaan miinuksen puolelta. 

Kenenkään on silti turhaa luulla, että TPS alistuu suosiolla ennakkoarvioiden povaamiin selviin tappiolukemiin. Runkosarjakohtaamiset eivät anna aihetta odottaa ruusuista ottelusarjaa TPS:n osalta, mutta kokenut kippari lupaa, että Palloseuran aivoriihessä on mietitty jonkinlaisia metkuja asetelman tasoittamiseksi.

Rivien välistä voi päätellä, että TPS saattaa tähdätä voimasuhteiden tasaamiseen klassisin keinoin - oululaisten konemainen taitokiekko on hämmennettävä raiteiltaan.

– Kärpät pelaa tietysti aika lailla taitokiekkoa ja he ovat hyviä siinä. Katsotaan mitä me keksitään asetelman tasoittamiseksi, en lähde sitä sen enempää avaamaan tässä, Kallio tuumaa arvoituksellisesti.

Tomi Kallion TPS:ssä kevättä ei rakenneta haihattelujen varaan, mutta yksi toivomuskin kapteenilla on. Uutta, kunniallisempaa Palloseuraa kesästä asti esimerkillään rakentanut hyökkääjä haluaisi jälleen saada turkulaisyleisön tuen joukkueen taakse.

– Olisin toivonut jo aiemmin kauden aikana, että Tepsiin kyllästyneet tai uskonsa menettäneet ihmiset olisivat antaneet meille mahdollisuuden, koska nykyisellä joukkueella tai johdolla ei ole mitään tekemistä aiempien sotkujen kanssa. Mutta viime aikojen peleissä on ollut hyvin tunnelmaa ja väkeä, toivottavasti nyt loputkin kiekkoihmiset tulevat katsomoon.