Kapteeni ja kolme pelaajaa JYPin omistajiksi – pitkäaikainen pääomistaja jatkaa seurassa

Jatkossa JYP- hommia myös siviilivaatteissa. JYP-taustaiset pelaajat Juha-Pekka Hytönen (kuvassa), Tuomas Pihlman, Jarkko Immonen ja Harri Pesonen. ovat hankkineet omistukseensa tuhdin siivun JYP Jyväskylä Oy:stä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Osa playoff-paikkansa varmistaneiden joukkueiden pelaajista lataa akkuja ja parantelee pikkuvaivoja ennen tosipelien alkua. Sitten on niitä pelaajia, jotka käyttävät vapaapäivät hyödyksi ostaakseen omistusosuuden edustamastaan seurasta.

JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen kuuluu tähän tuoreiden seuraomistajien kaartiin.

– JYP on meille tärkeä seura. Haluamme omalla omistajuudellamme antaa seuralle jotakin takaisin siitä urheilullisesta hyvästä, jota olemme JYPiltä saaneet uramme eri vaiheissa, Hytönen toteaa.

Hytösen lisäksi JYPin omistajakuntaan tulevat mukaan myös kolme muuta tunnettua JYP-taustaista pelaajaa eliTuomas Pihlman, Jarkko Immonen ja Harri Pesonen.

Omistusjärjestelyiden ydin on siinä, että JYP Jyväskylä Oy on laajentanut omistuspohjaansa ja samalla koko JYPin omistus on siirtynyt Evellsport Oy:lle. Muutoksessa Jukka Seppänen ja Esa Polas luopuvat JYPin enemmistöomistajuudesta, mutta säilyvät edelleen suurimpana yksityisenä omistajatahona omistaen yritystensä kautta Evellsportista reilun 33 %:n osuuden.

Pelaajanelikko Hytönen, Pihlman, Immonen ja Pesonen omistaa enemmistön HIP Invest Oy:stä, joka omistaa Evellsportista 16,7 %. Heimo Viinanen kasvatti yhtiönsä JYP-omistuksen Evellsportin kautta 16,7 prosenttiin. Myös Kullervo Harvia omistaa yhtiönsä kautta Evellsportista 16,7 %:n osuuden.

– Alueen junioritoiminta tarvitsee jatkossakin vahvan ja menestyvän liigajoukkueen lippulaivakseen ja esikuvakseen. Sen eteen teemme töitä kaukalossa ja omistajuuden kautta myös kaukalon ulkopuolella, Hytönen kuvailee.

Pitkäaikaiset JYP-omistajat Anssi Lyytinen ja Sari Rito jatkavat myös JYPin uuden omistajayhtiön Evellsportin osakkaina, kumpikin runsaan kahdeksan prosentin osuudella. Omistusjärjestelyjen yhteydessä Viestintä Kari Tyni Oy myi JYP-osakkeensa jo syksyllä Evellsportille.

– Laajentamalla JYPin omistajakuntaa saamme seuran taustalle lisää taloudellista voimaa ja sitoutumista seuran toiminnan kehittämiseen. Omistusjärjestely on ollut vireillä jo pitemmän aikaa ja lopulta järjestely oli teknisesti yksinkertaisinta tehdä kokonaan uuden omistajayhtiön Evellsportin avulla, sanoo JYP Jyväskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen sanoo.

Seppänen on ollut JYP-vetäjänä joko toimitusjohtajan tai hallituksen puheenjohtajan roolissa 18 vuotta. Omaa jatkorooliaan JYPissä hän ei ole vielä kovin tarkkaan miettinyt.

– Yhtiökokous valitsee kesällä uuden JYP-hallituksen ja hallitus sitten puheenjohtajan. Ne asiat ratkeavat silloin. Selvää on kuitenkin, että uuden omistusjärjestelyn myötä päätöksenteko seurassa muuttuu. Mukaan tulee uusia vastuunkantajia ja päätöksentekijöitä. Koen sen kaikin puolin hyvänä asiana, Seppänen kertoo.

HIP Investin omistajista Juha-Pekka Hytönen ja Tuomas Pihlman pelaavat JYPissä. Jarkko Immonen ja Harri Pesonen kiekkoilevat Sveitsissä. HIP Invest Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen.