Kapteeni haki suosikin viitan takaisin Tapparalle

Blake Parlett (vas.) pääsi napauttamaan kevään kolmannen pudotuspelimaalinsa toisen erän alussa kiitos Jukka Peltolan (toinen vasemmalta) loistosyötön ja maskipelaamisen. Juhlassa mukana Alexander Bonsaksen ja Jan-Mikael Järvinen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

”Tappaara, Tappaara, Tappaara”, kaikui Niiralan montun vierasfanien nurkkauksesta maanantai-illassa kuuluvasti, kun jääkiekkoilun kevätmalliston 2017 mestarisuosikki vaihtui.

Kaksi ensimmäistä loppuottelua voittanut KalPa oli itsekin huomannut mahdollisuutensa mestaruuteen. Ja sekös pani jännittämään.

Kuopiolaisittain järkyttäville harhasyötöille ei tuntunut tulevan loppua, kun Tappara marssi matkoihinsa pelin avauspuoliskon aikana liukuen voittoon maalein 5-2.

"Meillä tassu liikkuu hyvin."

Loppuunmyyty Niirala (5064) ei pystynyt auttamaan isäntiä takaa-ajoon, joten nyt näyttäisi siltä, että SM-liigassa saatetaan hyvinkin nähdä ensimmäisen kahden avauspelin tappion takaa mestaruuteen nouseva joukkue.

- Hyvä ryöstö tämä oli, mutta mitään ei saada ilmaiseksi tämänkään jälkeen, muotoili Tapparan kapteeni ja sytyttäjä Jukka Peltola.

- Onko teillä nyt etu tässä finaalisarjassa?

- No, ainakin kotietu on jälleen, Peltola virnisti.

Yhdeksättä täyttä kautta Tapparan edustusjoukkueessa pelaavan Peltolan, 29, neljä ensimmäistä kautta oranssipöksyissä tuntuivat olevan pelkkää hutaa. Tilille kertyi kyllä yhdeksän maaottelua Leijonissa, mutta kevään kotimaisissa ratkaisuotteluissa vain muutama hassu peli puolivälierissä.

Sen jälkeen tahti on ollut tyystin toisenlainen. Ei ole Peltolan pojan tarvinnut aloittaa kevätlomaa juurikaan ennen pääskysten saapumista. Menossa ovat viidennet peräkkäiset SM-finaalit.

Niiralan montussa Tapparan kolmea ensimmäistä maalia kaukalossa järjestelemässä ollut Peltola on nakuttanut viiden kevään yhteissaldokseen 17 maalia. Tilillä olisi yksi enemmän, jos avauserän viimeisen hyökkäysken kymmenykset olisivat olleet Tapparan puolella. Summeria Niiralassa ei kuultu, mutta kello oli käynyt täyteen ennen kuin Peltola iski Martin Röymarkin laukauksen paluukiekon verkkoon.

- Enää sillä ei ole mitään väliä, ettei maali ehtinyt syntyä ennen erän loppumista. Ja muutenkin asiasta piti mennä vain yli mahdollisimman nopeasti.

Peltola (4+4) on nakuttanut tämän kevään pudotuspeleissä jo yhden kauden ennätyspisteensä, tosin kahdeksan tehopisteen kevät on hänelle jo kolmas.

Kuopion matkalta Tapparalta puuttui kuumeinen Henrik Haapala, joukkueen pudotuspelien kolmanneksi paras pistemies.

- Jos joku puuttuu, pitää muiden vain voida laittaa enemmän likoon. Saimme pelattua tiiviisti joukkueena. Ehkä tänään oli avoimempi ilta kuin aiemmin tässä sarjassa, Peltola totesi.

Tapparaa ei ainakaan rasita pelaaminen heti tiistaina. Tamperelaiset matkustivat Savoon Finnairin siivin.

- Meillä tassu liikkuu hyvin, Peltola kiteytti.