"Kapasen kanssa keskustellaan vielä"

Tulevaisuus vielä auki. Keskellä tuulettava Niko Kapanen ei kuulu vielä HPK:n tulevaan kokoonpanoon, mutta jatko on mahdollinen. Sen sijaan Joonas Lehtivuori ja Petteri Nikkilä jatkavat varmasti HPK:ssa. Kuva: Jukka Rautio.

Viime keväänä kotiseudulleen palanneen Niko Kapasen nimeä ei löytynyt HPK:n sopimuspelaajien listalta ainakaan vielä, mutta menestyneen veteraanisentterin jatko on yhä mahdollinen.

– Kapasen kanssa keskustellaan vielä, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen myönsi.

Kapasen, 38, kausi lähti nihkeästi käyntiin polvivamman jäljiltä, mutta luotettava keskushyökkääjä petrasi esityksiään kauden edetessä. Hän tehtaili runkosarjassa 7+21=28 pistettä ja pudotuspeleissä saldon 0+5=5.

– Jatko on mahdollinen. Meillä on vielä varaa yhden tai kahden pelaajan hankkimiseen. Toisaalta meillä ei ole mitään hätää, koska kokoon saatu kokoonpano on erittäin hyvä ja vahva, Toivanen kommentoi.

Sen sijaan Eero Somervuoren ja loppukaudesta Hämeenlinnaan tulleen Niklas Hagmanin kanssa ei ole enää neuvotteluyhteyttä. HPK on kiitollinen veteraanihyökkääjille, mutta tulevasta miehistöstä ei löydy heille enää tilaa.

– Kun valitsemme pelaajia, ikä ei ole pääkriteeri. Pyrimme rakentamaan mahdollisimman kilpailukykyisen joukkueen budjetin asettamissa raameissa, HPK:n valmentaja Antti Pennanen painotti.

Silloin nälkäiset nuoret ohittavat herkästi kallispalkkaisemmat konkarit.

– Uusissa kavereissa on huikea kehityspotentiaali. Pyrimme hyödyntämään tämän kilpailuedun, koska emme pysty kamppailemaan pelaajista rahalla. Tämä sopii minulle muutenkin hyvin, koska kehitystyö on lähellä sydäntäni, Pennanen selvitti.

Pennasen puumerkki näkyy selkeästi tulevassa joukkueessa. Toki hänkin olisi halunnut pitää Sakari Mannisen, mutta Leijonissakin kunnostautunut tähtihyökkääjä karkasi ruotsalaiseen Örebrohon.