Kangasniemi näpäytti epäilijöitä jo neljännen kerran

Tällä kertaa Iikka Kangasniemen (oik.) vauhdista putoaa Jukurien Henrik Koivisto. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jos pituutta on 170 senttimetriä ja tietty painoakin alle 70 kiloa, on toki ymmärrettävää, että epäilijöitä jääkiekkoilullisen menestymisen tiellä riittää.

Jokohan epäilijöille nyt riittäisivät Pelicansin laitahyökkääjä Iikka Kangasniemen näytöt?

"Aina olen aloittanut kauden nelosketjusta."

Kolme vuotta sitten Bluesissa A-nuorten pääsarjassa 42 pelissä Kangasniemen tilille kertyi 22+38 tehopistettä, seuraavalla kaudella porrasta ylempänä Mestiksessä Kiekko-Vantaan ja TuTon väreissä 48 ottelussa 12+27 pistettä, viime kaudella Bluesin liigaryhmässä 39 pelissä lukemat 7+7 ja nyt syyskaudella Pelicansissa 8+12 tehopistettä ja vain 17 ottelussa!

- Olen joutunut todistamaan B-junioreista lähtien joka vuosi tehoni uudelleen. Aina olen aloittanut kauden nelosketjusta, kommentoi 21-vuotias Kangasniemi jopa hieman huvittuneena.

Lahdessa ei tämän kauden alussa kauaa tarvinnut ihmetellä Bluesin konkurssipesästä naaratun hankinnan tarpeellisuutta.

Kangasniemi aloitti kauden kahdella tilastollisella nollapelillä, kunnes kolmannessa ottelussa TPS:ää vastaan rävähti neljä syöttöpistettä. Viiden ottelun ja pörssilukemien 1+6 jälkeen Kangasniemen nimen tiesi koko kiekkoileva Suomi.

Kangasniemi on syntynyt Oulussa, mutta kävi kiekkoilullisen ala-asteen Kiekko-Vantaan väreissä ja ponnahti Helsingin Karhu-Kissojen kautta Bluesiin.

- Karhu-Kissoilla oli kova joukkue, jolla voitimme D-junioreissa aluemestaruuden. Siihen asti olin ollut käytännössä aina ikäluokkani seuran haastajajoukkueessa, paljolti pituuteni takia.

- Pelicansista luvattiin keväällä, kun Tommi Turunen oli yhteydessä, että saan pelata omilla vahvuuksillani. Toki peliaika täytyy silti aina itse ansaita, Kangasniemi toteaa.

Jo useamman vuoden perinteen mukaisesti yhden tehopisteen ottelutahdilla pelataan liigatasolla pistepörssin voitosta. Pelicansin kultakypärää kantava Kangasniemi olisi siis kärkipäässä pörssiä, ellei olisi joutunut huilaamaan jo kahden loukkaantumisen takia pidempää jaksoa.

- Loukkaantumisille ei vain voi mitään, mutta hymyillään nyt, kun kaikki on hyvin.

Lahdessa on jo totuttu hurraamaan, kun usein kiekon alhaalta asti kuljettava Kangasniemi aloittaa kierroksen hyökkäysalueella koko puolustusviisikon kiertäen.

- Osaan tehdä maaleja, mutta koen itseni enemmän pelintekijäksi. Kai tällä luistelunopeudella oikea pelipaikka on kuitenkin laitahyökkääjän tontilla.

Kauden kahdeksan maaliaan Kangasniemi on tehnyt vain 44 laukauksella!

- En yleensä ammu huonoista paikoista vaan odotan pääsyä vielä parempaan paikkaan.

Kotiyleisön edessä pelaaminen on toki herkullista, mutta Kangasniemi odottaa todella paljon ensimmäistä reissuaan Pelicansin kanssa Kärppien vieraaksi Ouluun.

- Siellä kuulee aina kannustusta, koska sukulaisia asuu sen verran Oulun seudulla, Kangasniemi hymähtää.