Kangasmäki Tiivolan ja Antosen rinnalla Lukon 3-ketjussa

Kasvattajaseuraansa kahden ja puolen kauden tauon jälkeen palannut Aki Kangasmäki hyökkää tänään Lukon kolmosketjussa yhdessä Peter Tiivolan ja Joose Antosen rinnalla.

– Kaksi kertaa on tällä kaudella tullut jo mentyä ihan vieraaseen porukkaan, ja kyllä niihinkin sopeutui. Sellaisessa tilanteessa ei kyllä ihan viitsi omaa huumoriaan vetää. Porukka kumminkin katsoisi, että mikä äijä tuo oikein on, Kangasmäki mietti tänään Länsi-Suomen jutussa.

Keskiviikon Pelicans-ottelussa "porukan" voi ajatella joukkueen pelaajistoa laajemmaksi. Äijänsuon yleisö odottaa oman kasvatin paluuta vesi kielellä.

Kangasnmäki saa selkäänsä numeron 21. Vielä tiistain treeneissä kultakypärä Ville Vahalahti ehdotti numeroa 71, koska Kangasmäki on hänen mukaansa "Rauman Malkin".

– Se oli jotain "Vahan" väsynyttä läppää. Tuo nimi on ollut tuollainen läppä jo jonkin aikaa, siinä ei ole mitään uutta, kuului paluumuuttajan vastakommentti.

Paluu sinikeltaisiin on Kangasmäelle selvästi suuri asia:

– Ei raumalaiselle pelaajalle ole mitään hienompaa kuin Lukossa pelaaminen. Vaikka ollaan väärässä päässä sarjataulukkoa, niin ei silläkään ole paskankaan väliä, jos saa kasvattajaseuraansa edustaa, KeuPan sopimuspelaajiin yhä lukeutuva Lukko-kasvatti täräyttää.

Mitä aiot tuoda Lukon peliin?

 – Ai, mitä mä tuon? No, katselin juuri, että olin Mestiksen ylivoimapörssin ykkönen. Varmaan multa siis ylivoimatehoja odotetaan, Kangasmäki virnistää.

Toki odotetaan myös taklauksia. Niitä ottelussa oletettavasti myös nähdää, sillä vastustajaan ei lähde lauteille kananmunat pelihousun taskuissa. 

Liigan väriläiskiin lukeutuvan Pelicansin riveissä huomiota kannattaa tietysti kiinnittää koko joukkueeseen, vaihtopenkin valmennusjohtoa myöten.

Ykkösketju Antti Tyrväinen–Justin Hodgman–Vili Sopanen muodostaa vaarallisen yksikön – sanan kaikissa merkityksissä. Lukossa toissa kaudella puolustanut Mikko Kousa esiintyy nyt kolmatta kertaa Pelicans-paidassa, paluu lahtelaisväreihin on niin tuore asia, että taitava kiekollinen esiintyy Liigan virallisessa kokoonpanossakin raumalaisten sinikeltaisessa peliasussa. Kousa palasi ennen joulua kasvattajaseuraansa ja Lahteen kiekkoiltuaan alkukauden Ruotsin SHL:n Djurgårdenissa. 

Nelosketjun keskellä nähdään 18-vuotias Artturi Toivola, jonka isä Mika luotsasi Lukkoa kausina 2006–08.

Lukko–Pelicans kello 18.30

Lukon kokoonpano:

Ville Vahalahti–Aaron Gagnon–Sami Lähteenmäki; Jesse Virtanen–Steven Seigo

Toni Koivisto–Aleksi Saarela–Toni Suuronen; Janne Niskala–Keaton Ellerby

Aki Kangasmäki–Peter Tiivola–Joose Antonen; Rony Ahonen–Atte Mäkinen

Aaro Vidgren–Eetu Koivistoinen–Ilmari Pitkänen, Heikki Liedes (13:s hyökkääjä).

Jakub Stepanek (Kaapo Kähkönen)

Pelicansin kokoonpano:

Antti Tyrväinen–Justin Hodgman–Vili Sopanen; Ben Blood–Pasi Puistola

Morten Poulsen–Juhani Tyrväinen–Iikka Kangasniemi; Mikko Kousa–Marko Pöyhönen

Hannes Björninen–Roope Elimäki–Aleksi Rekonen; Nico Manelius–Stefan Lassen

Arttu Heikkinen–Artturi Toivola–Niko Kivelä; Henri Heino (13:s hyökkääjä).

Janne Juvonen (Joona Voutilainen)