KalPan takalinjoille ammottava aukko – Örebro vahvisti Kilpeläisen siirron

Eero Kilpeläinen vaihtaa KalPan keltamustat Örebron punavalkoisiin väreihin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KalPan erinomaisen kauden takuumies Eero Kilpeläinen torjuu ensi kaudella Ruotsissa. SHL-seura Örebro julkisti Kilpeläisen sopimuksen verkkosivuillaan.

31-vuotias maalivahti edusti KalPaa edelliset kolme kautta. Kuluneella kaudella Kilpeläinen loisti kuopiolaisten maalilla vieden joukkueensa aina SM-liigan finaaleihin saakka. KalPa taipui kuitenkin finaalisarjassa Tapparalle.

– Pidän siitä, että Ruotsissa peli on nopeampaa kuin Suomessa. Muutamia vuosia sitten asia oli päinvastoin, mutta se on muuttunut. Pidän todellakin siitä tavasta, miten ruotsalaiset joukkueet pelaavat jääkiekkoa ja olen sitä mieltä, että Ruotsin liiga on parempi kuin Suomen, Kilpeläinen kehuu uuden palkanmaksajansa Örebron verkkosivuilla.

Kilpeläisen sopimus ruotsalaisseuran kanssa on yksivuotinen.

– Eero on loistava maalivahti, jolla on takanaan useita hyviä kausia. Hän oli suurin syy, miksi KalPa eteni tällä kaudella finaaleihin, Örebron urheilutoimenjohtaja Niklas Johansson kertoi seuran verkkosivuilla.

Örebrossa nähdään ensi kaudella varmuudella ainakin kaksi suomalaista. Leijonista viime viikonlopun EHT-turnauksen päätteeksi pudonnut hyökkääjä Sakari Manninen siirtyy Ruotsiin HPK:sta.