KalPan sankari Kilpeläinen: "Tästä tulee vielä pitkä ja tiukka sarja"

Eero Kilpeläinen venyi ensimmäisessä finaalissa kiekon tielle 30 kertaa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Eero Kilpeläinen venyi ensimmäisessä finaalissa kiekon tielle 30 kertaa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Yksi ensimmäisen finaaliottelun sankareista oli KalPa-vahti Eero Kilpeläinen, jonka taakse Tappara sai kiekon ottelussa vain kahdesti.

Kilpeläisen maalilla oli ottelun aikana runsaasti tapahtumia, joita puitiin myös jälkipeleissä. Kolmannen erän alkupuoliskolla Tappara iski 2-3-kavennusosuman, jonka KalPa-luotsi Pekka Virta kuitenkin haastoi maalivahdin häirintänä. Maali jäi kuitenkin voimaan.

Kilpeläinen itse ei ollut varma, oliko tilanteessa lopulta maalivahdin häirintää vai ei.

- Johonkin törmäsin siinä, kun syöksyin toiselle tolpalle. En osaa itse sanoa mihin törmäsin, mutta siltä vähän tuntui, että olisi siinä häirintääkin voinut olla.

Yksi koko ottelun ratkaisseista suorituksista nähtiin, kun Kilpeläinen pysäytti Valtteri Kemiläisen ampuman rangaistuslaukauksen alle kaksi minuuttia ennen loppua. Rangaistuslaukaus vihellettiin, kun tuomaristo tulkitsi Mikael Seppälän peittäneen kiekon maalivahdin alueella kädellään.

- Minun mielestäni siinä näkyi sivukuvastakin, että kukaan ei peittänyt sitä kiekkoa. Se oli koko ajan siinä keskellä vapaana, eikä Seppälä sitä peittänyt ainakaan, Kilpeläinen kertasi tilannetta.

Itse rangaistuslaukaussuorituksesta Kilpeläisellä ei ollut paljon kommentoitavaa.

- Ei siinä maalivahtina paljon muuta ajatellut, kuin että tämä täytyy ottaa kiinni.

KalPa eteni finaaleihin voittamalla JYPin välierässä seitsemässä ottelussa. Finaalivastustaja Tappara eroaa JYPistä Kilpeläisen mukaan parillakin eri tavalla.

- On Tappara aika erilainen vastustaja. Tappara ottaa aika paljon enemmän träppejä kuin JYP. Lisäksi on paljon enemmän rightin pelaajia, mikä on sellainen huomionarvoinen asia meikäläisen näkökulmasta. Tosi vaarallinen joukkue se on hyökkäysalueella, KalPa-vahti analysoi.

Vaikka KalPa ottikin ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen, odottaa Kilpeläinen edessä olevan vielä pitkän sarjan.

- Kuten nähtiin, niin tiukkaahan tämä on. Sanoin jo ennen sarjaa, että uskon tästä tulevan tiukka ja pitkä sarja. Kummalla tahansa joukkueella on mahdollisuus voittaa.

Loppuottelusarja jatkuu torstaina Kuopiossa, jossa kaukalo on peräti kaksi metriä leveämpi kuin Hakametsässä. Miten se vaikuttaa maalivahdin peliin?

- Pelaajilla on isompi tila hyökkäysalueella. Tulee vielä pidempiä syöttöjä, ja maalivahdin pelinluku korostuu. Meidän kiekottoman pelaamisen täytyy olla tosi hyvää.