KalPan pommittaja ei vielä riehaantunut - "Täytyy olla valmis kaikkeen"

  • Juuso Riikola löi lopullisen 2-0 -naulan JYPin arkkuun. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Sarja on niin sanotusti korkattu. KalPan ja JYPin ensimäisessä välierässä painettiin kaasu pohjassa päästä päähän, välillä järjen kanssa, välillä ilman. 60 minuutin aika-ajojen jälkeen taulussa komeilivat 2-0 -lukemat Otto Leskisen ja Juuso Riikolan maaleilla.

Loppulukemat päätöserän puolivälissä painavalla lämärillä ladannut Riikola otti ensimmäisen finaalikiinnityksen vastaan tyynesti.

- Tiettyjä osa-alueita pystytään parantamaan. Toisessa erässä meillä vähän viisikot levisivät ja JYP sai sitä kautta paikkoja.

Eero (Kilpeläinen) otti ne onneksi kiinni, mutta 60 minuuttia pitäisi viisikoiden pysyä kasassa, Riikola tuumasi.

- Myös JYP pystyy parantamaan omaa peliään. Täytyy olla valmis kaikkeen, mitä ikinä sieltä tuleekaan, hän lisäsi.

KalPan kotikaukalo on 30 metriä leveä, Hippoksella vedeteään kaksi metriä kapeammassa askissa. Valmentajat ja joskus pelaajatkin mielellään väittävät, että kaukalon koolla ei ole merkitystä, mutta onhan sillä. Ainakin pienen vivahteen se peliin tuo.

- Peli ei sinänsä kovin paljon muutu, mutta kaikki tapahtuu vielä vähän nopeammin, kun on pienempi kaukalo, Riikola ennakoi perjantain näytelmää Hippoksella.

Eräs keskiviikkoillan KalPa-hahmoista oli kolme vuotta sitten kesken kauden JYPistä lähtenyt Matias Myttynen. Hän alusti KalPan ensimmäisen maalin, teki erinomaisen maskin toiseen ja oli muutenkin koko ajan vaarallinen.
Myttysen sopimuksen purkamisen syitä ei koskaan eritelty julkisuudessa sen tarkemmin. Hän pelasi JYPissä tuolloin rapiat 20 ottelua ja pelasi aina hyvin, kun sai vähänkään vastuuta.

Uhkuuko runkosarjassa kahdeksalla pisteellä JYPiä kurittanut Myttynen pyhää vihaa hurrikaaniorganisaatiota kohtaan vai mitä siellä oikein tapahtuu?

- No... En tiedä onko se vihaa, mutta on siellä selkeästi kova näyttämisen halu vanhaa seuraa vastaan. Hienoa katsoa, miten se pelaa, Riikola hymähti.

JYPin ensimmäisen välierän kuvajainen oli tietyllä tapaa Jani Tuppurainen. Menoa ja yritystä oli, mutta ytimeen ei oikein ollut asiaa.

- Tolppa sisään, tolppa ulos. Meillä oli siinä kolmannessa erässä kiekko jo maaliviivalla ja vastustaja teki sitten maalin, Tuppurainen viittasi Riikolan osumaan.

- Ei oltu parhaimmillamme, mutta pitää muistaa, että KalPa oli hyvä tänään. Perjantaiksi parannetaan, esimerkiksi kaksinkamppailuja hävittiin tänään jatkuvasti, Tuppurainen ilmoitti.