KalPalla menee lujaa ja ykkössentteri kävi kaupaksi - "Emme asetu kehittymisen tielle"

KalPalla kulkee sekä kaukalossa että toimiston puolella. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KalPan kausi päättyi Niiralan montun torstai-illassa katkeraan tappioon Tapparalle, mutta 2-4 -lukemin finaalisarjan hävinnellä organisaatiolla menee silti lujaa. 2010-luvun pudotuspelien kestoputoaja palautti urheilullisen uskottavuutensa ja myös talouspuolella käyrä sojottaa takavuosien raskaiden tappioiden jälkeen vahvasti ylös päin.

Hurjimmat arviot kuiskivat KalPan tekevän tästä kaudesta jopa puolen miljoonan euron tuloksen.

- Sanoin ennen puolivälierien alkua, että teemme kaikissa tapauksissa plussaa ainakin satatuhatta euroa. Se varmasti ylittyy, mutta tarkemmin en osaa arvioida, en ole vielä hallituksellekaan mitään arviota esittänyt, toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo.

- Esimerkiksi liigan jakamien playoff-rahojen suuruudesta ei ole vielä mitään tietoa. Toukokuun aikana olemme viisaampia tässä asiassa, hän lisää.

Kärppädynastian kultasormi Juha Junno on joskus todennut, että talouden kannalta seuran on parempi olla hopealla kuin voittaa mestaruus. Ainakin siis jos pelaajien sopimuksiin on kirjattu tymäkät mestaruusbonukset. Saksman ei moisia puheita allekirjoita.

- En puhu kokemuksen syvällä rintaäänellä, mutta kyllä meille olisi ollut myös taloudellisesti parempi voittaa mestaruus, kun näitä meidän sopimuksia katsoo, Saksman hymähtää.

- Ja yhteistyökumppanit olivat todella hienosti playoff-huumassa mukana.

Mestarijoukkueesta poistuu kauden päätyttyä liuta avainpelaajia. Maisemaa ovat vaihtamassa esimerkiksi Eero Kilpeläinen, Niko Mikkola, Joonas Lyytinen, Janne Keränen ja Arttu Ilomäki. Sopimus umpeutui myös kapteeni Jussi Timosella sekä uransa parhaan kauden pelanneella Jesse Mankisella.

- Ensi kauden joukkue on lähtökohtaisesti paria puuttuvaa palasta lukuun ottamatta kasassa, Saksman ilmoittaa.

- Tämän kauden pelaajabudjetti oli 1,85 miljoonaa euroa. Ensi kaudeksi on suunniteltu hieman alle 1,8 miljoonaa, mutta kevään pudotuspelimenestys antaa meille liikkumavaraa. Lähtökohta on kuitenkin se, että annetaan omille nuorille pelaajille vastuuta. Meillä on pelaajia, jotka saattavat ottaa vaikka minkälaisia kehitysharppauksia, Saksman taustoittaa esimerkiksi Topi Piipposen nimeltä mainiten.

Fakta on se, että Rissasella on sopimus ensi kaudesta.

Edellä mainittujen ohella myös ykkössentteri Jaakko Rissanen hyvästelee Niiralan. Hän takoi uransa ennätyspisteet niin runkosarjassa (9+34=43) kuin pudotuspeleissäkin (4+4=8). 27-vuotiaalla Rissasella olisi ollut vuosi sopimusta jäljellä, mutta hän ilmoitti kuudennen finaalin jälkeen siirtyvänsä ensi kaudeksi ulkomaille.

Seuraa tai maata Rissanen ei paljastanut. Hänen on huhuttu siirtyvän KHL:aan, mikä tietäisi kelpo kipurahoja KalPalle.

- Fakta on se, että Rissasella oli sopimus ensi kaudesta, mutta KalPa ei ole seura, joka asettuisi pelaajien kehittymisen tielle, Saksman kuittaa Rissasen tilanteen.