KalPa yritti saada Riikolan pelikieltoa kumottua

KalPa on hakenut muutosta Juuso Riikolan pelikieltoon. KalPa jätti kurinpitoryhmälle osoitetun valituksen. Asia käsiteltiin uudelleen, mutta kurinpitoryhmä piti kurinpitäjän tekemän päätöksen voimassa.

Riikola sai kahden ottelun pelikiellon taklattuaan tiistain puolivälieräottelussa Lukon Teemu Nurmea polvella. Tilanteesta tuomittiin pelirangaistus.

KalPan valituksessa vedottiin siihen, että myös Nurmi olisi vastuullinen tapahtumasta.

- Näkemyksemme mukaan Riikola siirtää painopisteen oikean jalan päälle ja koettaa saada vartalokontaktia Nurmeen. Tilanteen vauhdista ja Nurmen liikkeestä keskustaan johtuen osuma tulee jalalla. Tilanteessa ennen kontaktia, Nurmi harhauttaa ja lähtee keskustaan, jolloin Nurmen jalka jää pitkälle taakse, KalPa viestitti.

- Ottaen huomioon teon ja pelissä kärsityn viiden minuutin rangaistuksen, sekä sen, että Nurmi harhautti keskustaan juuri ennen kontaktia ja jatkoi pelaamista jo seuraavassa vaihdossa, on kahden ottelun pelikielto pudotuspelisarjan sisällä kohtuuton.

Kurinpitoryhmä kuitenkin katsoo, että polvitaklaus aiheutuu nimenomaan Riikolan tilanteessa tekemästä hyvin voimakkaasta polven työntöliikkeestä kohti Nurmea. Riikola on pelikiellossa vielä lauantain Lukko-KalPa-ottelussa.