KalPa kiukkuisena seiskapeliin - Historia kummittelee kilpinuttujen niskassa!

KalPa pelaa lauantaina seuran historian kolmannen seiskapelin, kun taistelu Pönttövuoren herruudesta huipentuu.

Legendaarinen seiskapeli. Game seven, hockey's heaven. Sellainen on edessä lauantaina illan suussa Niiralan montussa.

Seitsemäs välierä.

Kotijoukkue KalPa on varmasti supernälkäinen ja kiukkuinen. Se ennätti johtaa ottelusarjaa jo 2-0, mutta JYP kampesi väkisin rinnalle. Sarja oli savolaisille katkolla jo torstaina ja siinäkin kamppailussa hukkui 2-1 -johto, jos kohta JYP pelillisesti niskan päällä olikin.

- Olen täysin varma siitä, että ihan erinäköinen peli tulee. Edellinen ei ollut meiltä hyvä, esimerkiksi kiekollista peliä pitää parantaa, joukkueen kultakypärä, ykkössentteri Jaakko Rissanen linjaa.

Halli myytiin viimeistä paikkaa myöden täyteen jo pitkäperjantain aamuna.

- Hieno peli varmasti tulossa. Tappion jälkeen sopiva kiukku löytyy varmasti. Kotiyleisö on meille varmasti iso plussa, en osaa sanoa kuinka iso tuo isompi kaukalo on, Rissanen arvelee.

Neljännessä välierässä loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut puolustajakomeetta Niko Mikkola on samoilla linjoilla.

- Ei ollut meidän paras peli todellakaan. Pystytään paljon parempaan. Siinä oli valovuoden erä viidenteen otteluun. Viisikot eivät olleet riittävän tiiviitä. Johtoasemassakin keskusta hajosi, Mikkola manaa.

- Isot odotukset. Kokeneetkin pelaajat puhuivat, että ei välierien game seveniin montaa kertaa urallaan pääse, Mikkola lisäsi.

Totta. KalPa ei ole koskaan historiassaan pelannut välierien seiskapeliä. Puolivälieräkokemuksia on kaksi. Keväällä 2011 Lukko nakkasi KalPan lauluun 4-3, vuotta myöhemmin Blues teki saman tempun eeppisenä sulamisena tunnetuksi tulleessa sarjassa. KalPa ehti johtaa sitä jo 3-0.

JYPille välierien seiskapeli on historian toinen, ensimmäinen nähtiin Kärppiä vastaan kaksi vuotta sitten. Oululaiset etenivät tuolloin finaaliin ja aina mestaruuten asti. Puolivälieristä JYPillä on neljä seiskapeliä: tappiot Kärpille (2003) ja SaiPalle (2014) sekä voitot Kärpistä 2010 ja HPK:sta tältä keväältä.