KalPa käytti Ilves-kasvatin option ja solmi vielä uuden sopimuksenkin - "Valmennus on pitänyt näkemästään kaukalossa"

Konsta Mäkinen on ennen tätä kautta edustanut liigatasolla vain Ilvestä. Nyt hän ansaitsi sopimuksen KalPaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KalPa solmi heinäkuussa puolustaja Konsta Mäkisen kanssa kuluvan kauden käsittävän sopimuksen, joka sisälsi syyskuun loppuun asti kestävän try out -jakson.

Keskiviikkona seura tiedotti käyttäneensä optionsa loppukaudesta. Samalla Mäkisen sopimusta pidennettiin ulottumaan kevääseen 2019 asti.

- .Arvostamme joukkueiden rakentamisessa jatkuvuutta, ja tämä sopimus on siten linjamme mukainen askel kohti jo seuraavan kauden joukkueen rakentamista, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo seuran verkkosivuilla.

Mäkinen on 25-vuotias Ilveksen kasvatti, joka kuului tamperelaisseuran organisaatioon kevääseen 2016 saakka. Viime kauden hän kiekkoili HC Nove Zamkyn paidassa Slovakiassa.

Mäkinen oli loukkaantumisen vuoksi sivussa muutaman viikon, mutta tiistaina hän pääsi pelaamaan kauden ensimmäisen liigaottelunsa. Saaliiksi jäi syöttöpiste.

Neljässä CHL-pelissä Mäkinen keräsi tehot 1+1.

- Valmennus on pitänyt näkemästään kaukalossa ja uskomme, että Konstalla tulee olemaan paljon annettavaa meille. Hän on sopeutunut nopeasti joukkueeseemme ja on persoona, jollaisia haluamme organisaatioomme, Saksman kuvailee.