KalPa-kapteeni Timonen nollasi tappion heti ottelun päätyttyä

Jussi Timonen käänsi katseet nopeasti tulevaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Jussi Timonen käänsi katseet nopeasti tulevaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

KalPan peliaikakuningas kolmannessa finaalissa oli kovat lukemat 22.39 kellottanut puolustaja Jussi Timonen.

Kokenut pelimies ei osoittanut minkäänlaista tappiomielialaa finaalisarjan avaushäviön jälkeen.

- Totta kai tappio harmittaa, mutta se on vain yksi tappio. Se on nyt jo nollattu, ja nyt mennään jo eteenpäin maanantaita kohti, Timonen tuumi viitisentoista minuuttia ottelun päättymisen jälkeen.

KalPan joukkue on suhteellisen kokematon. Karkasivatko joukkueen ajatukset jo mahdolliseen edessä häämöttävään mestaruuteen?

- En usko. Nämä on niin tasaisia vääntöjä ja pienet marginaalit. Mielellämme olisimme voittaneet, mutta nyt kävi näin. Tästä suunnataan nyt vaan kotipeliä kohti ja parannetaan tästä.

KalPa oli ottelun lopulla vielä hyvin pelissä mukana, mutta viimeisten minuuttien aikana otetut kaksi rangaistusta antoivat avaimet Tapparalle, joka ne lopulta käyttikin.

- Tietysti harmittavaa, mutta joskus noita vain käy. Ei sille mahda mitään. Sellaista se on välillä.

Kovin syvällistä analyysiä ei Timoselta päättyneestä pelistä irtoa.

- Tälle pelille ei pysty mitään enää tekemään. Maanantaille kuitenkin pystyy.

Mitä maanantaina pitää siis tehdä eri tavalla, että ottelusarja on tiistaina katkolla Tampereella?

- Sekä omaa että joukkueen peliä lähdetään parantamaan. Nyt vaan ladataan ja palautellaan huomenna. Nämä on oikeasti hienoja pelejä, niin hienoa päästä pelaamaan.

KalPaa veikkailtiin ennen kauden alkua sarjan häntäpäähän, ja harva uskoi kuopiolaisten ottavan tällä kaudella seurahistoria ensimmäisen Suomen mestaruuden. Mistä tämän kauden menestys on kummunnut?

- Yhdessä mennään. Se on se voimavara, millä me näissä peleissä pärjätään. Tätä joukkuetta on viime keväästä asti rakennettu, ja suurin osa oli tietysti tuttuja jo vielä aikaisemmin. Sitten kun asiat lähtevät menemään oikeaan suuntaan, niin siitä saa itseluottamusta vaan lisää.