KalPa-kapteeni kyynelten partaalla - "Mitään tällaista en ole aiemmin kokenut"

Niinhän se on urheilussa. Vaikka kausi olisi kuinka täysosuma tahansa kokonaisuutena, jää viimeisen ottelun häviäminen kaihertamaan. Hopea ei ole häpeä, mutta hävitty se aina on.

- On tämä valtava pettymys, kun ei pystytty viemään sarjaa seitsemänteen otteluun, kilpipaitojen kapteeni Jussi Timonen sanoi mitali kaulassaan.

KalPa povattiin ennen kauden alkua korkeintaan sääliplayoff-joukkueeksi. Vastoin kaikkia odotuksia ryhmä raivasi tiensä kuitenkin finaaliin ja voitti niistäkin kaksi ensimmäistä. Sen jälkeen kaukalo täyttyi toisen peräkkäisen mestaruuden voittaneen Tapparan rutiinista ja vastustamattomasta, suorastaan ruhjovasta voimasta. Tappara voitti neljä viimeistä finaalia peräjälkeen.

Ei ylivoimaisesti, mutta vääjäämättömästi.

- Huikea matka, tietysti, mutta kun näin lähelle pääsee, niin on se pettymys, Timonen totesi.

Kuopiossa nähtiin viisi peräkkäistä kevättä, jolloin KalPa lähti pudotuspeleistä lauluun heti ensimmäisessä mahdollisessa vaiheessa. Kolme vuotta sitten joukkue jäi koko liigan hännänhuipuksi.

- Varmasti tämä myöhemmin kirkastuu, vaikka ei vielä siltä tunnukaan. Todella hieno playoff-kevät, koko kaupunki on ollut meidän takana. En oikein muuta osaa nyt sanoa. Aika tyhjä olo, uransa toisen liigamitalin saavuttanut Timonen nieleskeli.

- Mitään tällaista en ole aiemmin kokenut, vaikka aika pitkä ura on jo takana, myös ensi kaudella KalPan riveissä jatkava 33-vuotias kippari päätti.