KalPa hankki Kilpeläiselle kaksimetrisen korvaajan

Ennakoitua pidempi toipumisaika pitää maalivahti Eero Kilpeläisen sivussa tositoimista ainakin joulutaukoon asti. KalPa reagoi ykkösvahtinsa pitkään poissaoloon hankkimalla pitkän tuuraajan. Kauden KHL:ssa aloittanut NIko Hovinen, 28, liittyy kuopiolaisten vahvuuteen joulutaukoon asti ulottuvalla sopimuksella.

– Eilen saimme tietää, että Eeron vamma tarvitsee noin neljästä kuuteen viikkoa huilia. Katsoimme markkinat samantien, emme halua riskeerata Eeron loppukautta, vaan annamme hänelle sen ajan minkä toipuminen tämän hetken tietojen mukaan tarvitsee, KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen kertoo.

Hovinen on pelannut Liigaa seitsemällä kaudella Jokereissa, Pelicansissa ja Kärpissä. Uran toistaiseksi parhaalla sarjakaudellaan Hovinen torju lahtelaiset SM-hopealle keväällä 2012. Lisäksi isokokoinen (199/101) maalivahti on pelannut AHL:ssä ja KHL:ssä sekä on torjunut Malmö Redhawksin takaisin SHL:ään. Hän kuului myös Suomen maailmanmestarijoukkueeseen Bratislavassa keväällä 2011.

Viime kaudella Hovinen sai tililleen viisi puettua ja yhden osaksi pelatun ottelun Kärpistä (torjuntaprosentti 50,00). Valtaosa kaudesta sujui Pelicansissa, missä saldona oli 22 pelattuaja 52 puettua ottelua. Torjuntaprosentti tutussa lahtelaisseurassakin jäi 88,05:een.

KalPan toisena torjujana jatkaa slovakialainen Denis Godla.

– Niko on kokenut ja rutinoitunut, sellainen maalivahti kenet halusimme Denisin aisapariksi. Nyt oli hyvä hetki, kun tämän tason maalivahti sattui olemaan vapaana. Niko pääsee nyt tutustumaan joukkueeseen samantien ja maalivahdeista paras pelatkoon.

Niko Hovisen numero KalPassa tulee olemaan 32. Hän on KalPan mukaan kokoonpanossa jo tänään Jyväskylässä, mikäli pelilupa tulee ajoissa.