Kaksi maalia iskenyt Keränen: "Sentterinä pitää miettiä enemmän"

 

Michael Keränen oli Ilveksen ykköstykki tappio-ottelussa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Michael Keränen oli Ilveksen ykköstykki tappio-ottelussa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen tappioputki Hakametsässä pelatuissa kotiotteluissa ei ota päättyäkseen. Edellisen kerran tupsukorvat juhlivat kotipelissä kotihallissaan lähes kaksi kuukautta sitten marraskuun alussa. Lauantaina pisteet kävi hakemassa kotiin Pelicans lukemin 3-4.

Ilveksen valopilkku tappio-ottelussa oli kaksi maalia iskenyt Michael Keränen. Jokereista ennen joulukuun ulkojääotteluita palannut Keränen ei ollut kuitenkaan tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

- Oli vaiherikas peli. Paikkoja oli molempiin suuntiin, ja vähän tuntui, että annoimme kaverille helpolla maalit. Olisi pitänyt pystyä pelaamaan paremmin, varsinkin kotona, Keränen manasi.

Pistesaldonsa kahden maalin myötä lukemiin 3+3 yhteensä 12 pelaamassaan ottelussa nostanut Keränen on pääsemässä jälleen vauhtiin liigatasollakin.

- Pikkuhiljaa. Tietenkin tuossa on ollut kokoonpanossa vaihtuvuutta koko ajan, ja pelipaikkakin on vaihtunut, ja sen mukaan mennään. Nyt on tuntunut taas ihan hyvältä pelata.

Laitahyökkääjänä käytännössä koko ammattilaisuransa viihtynyt Keränen on istutettu Ilveksen pelaajapulan vuoksi sentterin tontille. Junioreista tuttu paikka vaatii vähän totuttelua.

- Kyllä tuolla pitää vähän miettiä enemmän, kun muistaa että "ai niin mähän olen sentteri". Pitää ottaa vähän taaempaa, ja omissa olla vähän enemmän hereillä. Mutta kyllä tykkään pelata sentterinäkin, ei ongelmia.

Ihan ensimmäistä kertaa ei Keränen keskushyökkääjänä viiletä.

- Ei se ihan vieras paikka ole. Olen aikaisemmin pelannut kyllä keskellä, mutta en Liigassa hirveästi.

Jos 27-vuotias hyökkääjä saisi itse päättää, pelipaikka vaihtuisi lähemmäs pleksejä.

- Jos saisin itse valita, niin kyllä olisin laidassa mieluummin, mutta käy tämä sentterikin, Keränen totesi.

Ilveksen pelin taso on vaihdellut viime aikona melkoisesti. Myös joukkueen kokoonpano on elänyt, kun pelaajia on tippunut pois niin loukkaantumisten kuin viime aikoina seurassa jyllänneen kuumetaudinkin vuoksi. Sekö on suurin syy pelin tason heittelemiseen?

- Ei se saisi olla mikään tekosyy. Pitäisi olla sama sapluuna, mitä kaikki noudattavat, niin että joukkue pelaa aina samallalailla. Ei sen taakse voi mennä, että äijiä vaihtuu.

Millä tupsukorvat saadaan takaisin voittojen tielle?

- Se on hyvä kysymys. Voitettaisiin varmaan pelejä, jos olisi joku keino, minkä voisin heittää tuolla ilmoille. Pitää vaan tehdä töitä. Palata sinne ruohonjuuritasolle, ja tehdä pienet asiat oikein.