Kaksi kovaa palasta Kärppien kokoonpanoon

Kärpät saa perjantai-illan Lukko-otteluun tervetulleen ja todellisen vahvistuksen, kun joukkueen kapteeni Lasse Kukkonen pukeutuu tuttuun univormuun numero 5.

Kukkonen loukkasi kolme viikkoa sitten harjoituksissa oikean kätensä niin pahoin, että siihen tuli pieni murtuma, ja se jouduttiin laittamaan kevytkipsiin. Sairasloman ennuste oli kolme viikkoa, mikä piti kutinsa. Kukkonen sai maanantaina kipsin pois ja oli torstaina Kärppien täysipainoisessa harjoituksessa mukana.

Koko sairasloman ajan Kukkonen pystyi luistelemaan täysipainoisesti ja on siten pysynyt fyysisesti täydessä pelikunnossa.

Kukkonen arvatenkin nousee isojen minuuttien puolustajaksi Kärppien takalinjoille, ja todennäköisesti Shaun Heshkan pakkipariksi. Kuka pakeista sitten putoaakaan kokoonpanosta Kukkosen tieltä pois, selviää perjantaiaamupäivän jääharjoituksen jälkeen.

Kukkosen lisäksi kokoonpanoon palaa ruotsalaissentteri Niklas Olausson, joka joutui loukkaantumisen vuoksi huilaamaan kaksi ottelua.

Päävammoista kärsineet Jesse Saarinen ja Saku Mäenalanen eivät edelleenkään ole käyneet jäällä. Mäenalanen on kevyesti pystynyt polkemaan kuntopyörää.

"Jukurien, Sportin, Ilveksen, Lukon, KooKoon ja SaiPan taistelu tulee päättymään siihen, että vain yksi näistä pääsee kymmenenneksi ja pudotuspelien ihmeelliseen maailmaan mukaan."

Liigan runkosarjaa on jäljellä vielä 5–6 ottelua per joukkue. Kärpät on sarjataulukossa kahdeksantena ja jahtaa takaa ennen kaikkea Ässiä, joka on viiden pisteen päässä seitsemäntenä. Tavoitehaarukassa on myös suora play off -paikka ja Pelicans, joka on kuuden pisteen päässä.

Lukko on taulukossa kolmanneksi viimeisenä 13:ntena, mutta matkaa kauhuviivan päälle on vain kolme pistettä. Jukurien, Sportin, Ilveksen, Lukon, KooKoon ja SaiPan taistelu tulee päättymään siihen, että vain yksi näistä pääsee kymmenenneksi ja pudotuspelien ihmeelliseen maailmaan mukaan.

Mikä se näistä kuudesta urhoollisesta on, selviää mahdollisesta vasta maanantaina 11. maaliskuuta, jolloin pelataan runkosarjan viimeinen kierros.

Oulun jäähalli on Lukon päävalmentajalle Kari Heikkilälle tuttu paikka. Hän johdatti Kärpät ensin hopealle 2003 ja mestaruuteen vuotta myöhemmin 2004. Sen jälkeen Heikkilän tie vei Venäjälle.