Kaikki ainekset tulikuumaan lauantai-iltaan

Pariisin tapahtumat järkyttivät varmasti Charles Bertrandia, sillä kyseessä on Sportin ranskalaishyökkääjän kotikaupunki. Kuva: Maria Sundelin.

Sportin ja Ässien kohtaaminen Vaasassa on tälle kaudelle ensimmäinen. Vaikka Ässät aloitti kautensa moneen kertaan manatulla vieraskiertueella, porilaisten marssi ympäri maan ei kohdistunut kymmenellä ensimmäisellä kierroksella Kuparisaareen.

Katsojat ja lippukassan vartijat voivatkin myhäillä tyytyväisinä, että ottelu osuu sarjaohjelmassa lauantaille ja vaiheeseen, jossa molemmat joukkueet hehkuvat tulipunaisina.

Seesteisemmin sanottuna se tarkoittaa, että kummallakin on lähtökohtana edelliskierroksen voitto. Sport murjoi torstaina tyylipuhtaan 4–0-voiton Ilveksestä. Ässien ja HIFK:n torstain talkoita pidettiin monella suulla – ja perusteella – koko liigakauden toistaiseksi parhaana sarjaotteluna.

Intensiteetti ja viihdearvo olivat katossa. Tarjolla oli tasokkuutta ja tappelu, jota aivan kaikki eivät tietysti suopeasti seuranneet. Kurinpito langetti kummallekin osapuolelle eli Josh Grattonille ja Matt Generousille kahden ottelun pelikiellon.

Tappeluita ei tarvitse sen kummemmin kehua tai kauhistella, riittää kun toteaa, että tämä nujakka herätti joukkueet ja porilaiskatsojat marraskuun horroksesta ja maaottelutauolta.

Sportin ja Ässien tämän illan kohtaamisessa sauna on siis valmiiksi lämmin. Toivottavasti tupa on täysi. Mielenkiinto ei lopu siihen, kuka tarttuu ensimmäisenä löylykauhaan ja heittää kiukaalle ensimmäisen kipollisen.

Sääli, että kuukauden vapaasti katsottava ottelu tulee Tampereelta. Tässä kohtaamisessa viihdearvoa löytyy muualtakin kuin Movember-viiksistä.

OHO! Sport-kapteeni Mikko Pukan seuravärisiä Movember-viiksiä ei voi haukkua hyväntekeväisyyshaituviksi vaan niitä on helppo kehua vanhan liiton naamakahvoiksi.

AIEMMAT KOHTAAMISET: Kauden ensimmäinen keskinäinen kääntyi vaasalaisten voitoksi. Sport haki lokakuun lopulla Porista maalin vierasvoiton Charles Bertrandin (0+2) ja Sportista jo poistuneen Niclas Luceniuksen (1+1) johdolla. Siinä pelissä Jake Newton iski vaasalaisille 2–1-voittomaalin jo toisen erän avausvaihdossa.

TÄTÄ ENNEN: Sarjaohjelma lupaa hyvää. Kummallakin on torstain herkullisen kotivoiton jäljiltä ollut yksi välipäivä aika ladata akkuja. Sport herkutteli Henrik Koiviston (1+1), Jarkko Immosen (0+2) ja Joonas Komulaisen (0+2) johdolla 4–0-lukemat Ilveksestä. Ässät lähetti HIFK:n Stadiin tyhjin käsin ottamalla 3–2-kotipotin. Voittomaalin iski Toni Kallela, jolle osuma oli vasta liigakauden toinen.

SITAATTI: Ässien loukkaantunut ykkössentteri Matti Kuparinen muistutti pelipäivän aamuna Twitterissä, että elämässä ei ole isompia asioita kuin itse elämä: #PrayForParis

SEURAA NÄITÄ:

  1. Kummankaan ylivoimapeli ei ole ollut tällä kaudella uomissaan. Ässät löytyy yv-tilaston sijalta 12, Sport kaksi pykälää alempaa. Porilaisten on täytynyt jauhaa 11.17 ja Sportin 13.45 yhtä osumaa varten. Vertailukohdaksi voi sanoa, että Liigan parasta yv:tä pyörittäneet TPS ja Lukko ovat osuneet alle 7 minuutin välein.
  2. Ässien nuoret omat kasvatit Jarno Kärki ja Niko Ojamäki ovat joukkueen maalikärjet 7 osumallaan. Kärki on 15 tehopisteellään myös padan kultakypärä.
  3. Sportin kultakypärä on Tuomas Vänttisellä. Kun sarjaa on pelattu tasan kolmasosa, ”Vänällä” on kasassa 14 pistettä ja peräti 9 maalia.
  4. Joukkueiden välinen jännite ei synny siitä, että osapuolilla olisi rostereissaan runsaasti toistensa ex-pelaajia. Sen sijaan kevään 2009 liigakarsintojen jännite ja sähkönpurkaukset muistetaan muuallakin kuin vain Vaasassa ja Porissa.
  5. Sportin arvostettu ja pidetty pistenikkari Charles Bertrand on kotoisin Pariisista. Silmitön terroriteko on sen kaltainen asia, että yksi jääkiekko-ottelu on sen rinnalla kovin vähäpätöinen asia.