Kai Suikkanen hehkui alkukauden epäonnisimman esityksestä

John Albert (numero 39) alkaa loukkaantumisten sävyttämän alkukauden jälkeen päästä vireeseen. Kuva: Juha Sinisalo

Vaikka Kärpät oli juuri iskenyt seitsemän maalia ja Mika Pyörälä ollut mukana viidessä niistä, nosti Kai Suikkanen Lukko-ottelusta esiin aivan toisen pelaajan. Hän oli John Albert.

- Hänellä on ollut pitkä ja vaikea syksy loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi. Tänään olemme hiton tyytyväisiä hänen panokseensa, päävalmentaja Suikkanen kehui.

Kärppien päävalmentaja oli jo aiemmin Kiekkoareenassa julistanut, että Albertin, 27, pitäisi pikkuhiljaa näyttää tärkeyttään joukkueelle.

Lukkoa vastaan hän alkoi lunastaa valmennusjohtonsa odotuksia. Hän oli 16 ottelussaan tehnyt vaatimattomat tehot 2+3, mutta Raumalla rävähti saldoon lisää maali ja syöttö.

- Viimeiset kolme tai neljä peliä on ollut jo parempaa minulta. Loukkaantumisten jälkeen takaisin iskuun pääseminen on prosessi.

Prosessi on sana, jota amerikkalainen käyttää haastattelun aikana paljon omasta tilanteestaan. Hän kehittyy omien sanojensa mukaan koko ajan parempaan pelikuntoon, mutta mukautuu myös koko ajan paremmin suomalaiseen pelityyliin.

- En tiedä oliko tämä minun paras pelini Suomessa, mutta prosessi on tässä vaiheessa tärkeintä minulle. En haluaisi sanoa, että tämä olisi ollut paras pelini. Tässäkin oli paljon kehitettävää ja paikkoja, joista olisi pitänyt onnistua.

Albert iski joukkueensa avausmaalin siniviivasta lähteneellä lyöntilaukauksella ja alusti yhdessä Jesse Saarisen kanssa Mika Pyörälän tekemän 1-2-osuman.

Pyörälä-Albert-Saarinen -ketju olikin jatkuvasti Lukon riesana. Ketjun sentteri itse hehkutti pelikavereitaan ja kiitteli lukuisista paikoista.

- Jos Spede (Mika Pyörälä) jatkaa noin, se tekee tästä hommasta paljon helpompaa meille. Nyt olimme aggressiivisia ja saimme pelisuunnitelman mukaisesti pyöritettyä kiekkoa hyökkäyspäässä ja käyttää maalipaikkoja.

Kärppien ykkösketjussa Albertilla on paras mahdollinen paikka nousta valmennusjohdon haluamaksi vastuunkantajaksi. Hän tietää sen hyvin itsekin ja luottaa, että pystyy iskemään tehoja myös jatkossa.

- Olen iloinen nyt, että pelit ovat koko ajan helpompia minulle. Se on tällä hetkellä kaikkein tärkeintä.

Albert iski Lukkoa vastaan maalin ja antoi yhden syötön. Kuva: Juha Sinisalo