Kai Kantola kovasta niitistään: "Se oli ihan perus playoff-taklaus"

Juhani Jasu poistui Kai Kantolan taklauksen jälkeen jäältä vertavuotavana huoltajien tukemana. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Juhani Jasu poistui Kai Kantolan taklauksen jälkeen jäältä vertavuotavana huoltajien tukemana. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tapparan ja HIFK:n välieräsarjan ensimmäisen osaottelun puhutin tilanne nähtiin ottelun toisen erän alkupuolella, kun IFK-hyökkääjä Kai Kantola taklasi kovaa Tappara-kollegaansa Juhani Jasua.

Jasu löi tilanteen seurauksena päänsä jäähän, jolle vuoti myös runsaasti verta. Rangaistusta tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu. Kantola näki itsekin taklauksensa puhtaana.

- Ikävä juttu tietysti, että hän loukkaantui, mutta minun mielestäni se oli puhdas taklaus, ja tuomareidenkin mielestä oli puhdas, Kantola kertoi ottelun jälkeen.

Yleisö vaati Kantolalle jäähyä päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta miehen oma näkemys oli selkeä.

- Ei osunut päähän. Se oli ihan perus playoff-taklaus.

Tappara otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan voittamalla vierailijat maalein 2-0. Kantola ei kehunut oman joukkueensa otteita.

- Kova peli oli. Me emme olleet parhaimmillamme, pitää saada nostettua tasoa. Harvoin voittaa peliä, jos ei tee yhtään maalia. Jostain pitää löytää tehokkuutta maalintekoon, amerikansuomalainen Kantola analysoi.

Resepti pelin suunnan kääntämiseen torstaina Nordenskiöldinkadulla on kuitenkin selkeä.

- Tappara pelasi hyvin. Meidän pitää saada lisää vauhtia peliin, ja annettua enemmän painetta hyökkäysalueella.