Kähköselle helpottava voittoilta

Joskus voitto voi tulla yllättäen ja tilaamatta. Siltä tuntui Lahdessa tuplastikin, kun liigajumbo Lukko nousi voittoon Pelicansin vieraana isäntien hallitsevan puolituntisen jälkeen.

Neljästä peräkkäisestä pisteettömästä tappiosta huolimatta Lukon maalilla piti aloittaa jo kuudennen kerran peräkkäin Jakub Stepanekin, 30, mutta tshekkiveskari loukkasi lämmittelyssä polvensa.

Mielestäni olen pelannut ihan ok-syksyn. Voittoja alkaa tulla, kunhan pelaamme joukkueena tarpeeksi hyvin.

 

- Näin Jakubin jäässä ja huomasin, että nyt sattuu, kommentoi maalille komennettu Kaapo Kähkönen, 20.

Kähkösellä oli takanaan syksyltä yhdeksän pelattua ottelua, muttei yhtään kolmen pisteen voittoa. Taukoakin liigapeleistä hänellä oli liki neljä viikkoa.

Lukon käänsivät voittovireeseen toisen erän tahtomaaleillaan Aaron Gagnon ja Peter Tiivola.

Kähkönen torjui 27 kiekkoa ja ennen kaikkea kaikki lahtelaisten laukaukset. Isäntien johtomaalin ohjasi Hollolan jalkapallokoulun kasvatti Marko Pöyhönen näyttävästi vasemmalla jalalla ylivoimapelissä Lukon neliön keskeltä.

- Mielestäni olen pelannut ihan ok-syksyn. Voittoja alkaa tulla, kunhan pelaamme joukkueena tarpeeksi hyvin, Kähkönen korosti.

- Tänään olennaista olivat hyvät erikoistilanteemme. Osasimme pelata kolmannen erän tylysti. Se viisas johtoasemassa pelaaminen meiltä on puuttunut, Kähkönen tulkitsi.

Valmentaja Juha Vuori oli vähäsanainen Stepanekin tilanteesta.

- Voin vain sanoa, ettei hän ollut pelikuntoinen. Lauantaina kuullaan varmaankin lisää, mutta luulen, että jotain tutkimuksia on tehtävä.