Kähkönen myöntää: "Emme halunneet, että joku muukin lähtee"

Kaapo Kähkönen ja Janne Niskala ovat olleet hyvässä vireessä, kun Lukko on nostanut osakkeitaan. Joukkueen kapteeni Niskala jatkaa sinikeltaisessa paidassa myös ensi kaudella. Lukko tiedotti perjantaina, että puolustajan sopimukseen on lyöty vuosi lisää. Kuva: Juha Sinisalo

Lukon perjantaiset aamuharjoitukset ovat lähes ohi. Valmentajat ovat jo poistuneet kaukalosta, samoin suurin osa pelaajista.

Maalivahti Kaapo Kähkönen on jo saanut oheistreeninkin valmiiksi.

Hän heiluu kuin tuulimylly päätypleksin takana, kun Heikki Liedes ja Joonas Niemelä virittelevät laukauksiaan kohti tyhjää maalia.

Runkosarjaa on jäljellä yhdeksän peliä, eikä Lukon joukkue ainakaan paini apatian alla. Ei ole syytäkään, sillä viime viikkojen otteet ovat nostaneet sen kosketusetäisyydelle pudotuspelipaikasta.

Viivan ympärillä HIFK, Sport, Jukurit ja Ilves muodostavat ryppään, josta Lukon pitää pystyä ohittamaan kolme joukkuetta.

– Kaikki edessä olevat ovat varmaan tiukkoja pelejä. Pudotuspelitaistelu käy kuumana koko liigassa, Kähkönen miettii.

– Se on ihan varmaa, että näissä seuraavissa viidessä pelissä me jätämme kentälle ihan kaiken.

Ajassa ei tarvitse palata paljoakaan taaksepäin, kun Lukon tilanne näytti toivottomalta. Se oli sarjajumbo, ja vaikka ero ylöspäin ei ollut toivoton, viitteitä kurssin terävöitymisestä oli vaikea löytää.

Käännekohta oli lopulta Aaron Gagnonin lähtö.

Sillä Lukko turvasi ensi kauden pelaajabudjettinsa, sillä kanadalaissentterin siirto Sveitsi tarkoitti raumalaisseuralle kutakuinkin samanlaista taloudellista hyötyä kuin kaksi kotijäällä pelattua pudotuspeliä.

Ne kaksi kotiottelua Lukko oli budjettiinsa laskenut. Johtavan hyökkääjän poistuminen herätti myös joukkueen.

– Meiltä lähti yksi hyvä pelaaja, hyvä tyyppi. Ehkä jengi heräsi, että emme halua, että joku muukin vielä lähtee, Kähkönen miettii.

– Tietenkin sitä ennenkin yritimme voittaa. Ei se yrittämiseen vaikuttanut, mutta se oli varmasti alitajunnassa, että joku muukin saattaa lähteä.

Sen isompaan tyhjennysmyyntiin Lukko ei ryhtynyt. Siirtotakarajalla seura liikutteli pelaajia vain Rauman ja Keuruun välillä.

Liedes ja Sameli Ventelä palasivat Lukon vahvuuteen, ja Aaro Vidgren lähti toistaiseksi KeuPaan pelaamaan Mestis-kiekkoa.

Vaikka siirtoikkuna on ummessa, Vidgren voi vielä sinikeltaiseen paitaan palata, koska hän on junioripelaaja.

Palkkakulujaan Lukko ei enempää lähtenyt karsimaan, kun taas kilpailijoista SaiPa ja KooKoo löivät omat pajatsonsa tyhjiksi.

– Se on aina sääli, jos kavereita lähtee. Itse olin viime kaudella tilanteessa, jossa kavereita lähti ympäriltä paljon, Kähkönen huomauttaa.

Hän pelasi Bluesissa, jolta loppuivat rahat kesken ja jonka tarina päättyi kauden jälkeen konkurssiin. Moni pelaaja etsi paremman työpaikan jo kesken kauden.

Yksi heistä oli Peter Tiivola, joka vaihtoi Espoosta Lukkoon. Tiivola, joka peri Gagnonilta ykkössentterin paikan ja on todellakin vastannut haasteeseen.

Tiivola on kahdeksan ottelun pisteputkessa. Hän on summannut jo kokonaistehot 14+10=24. Maaleista puolet on syntynyt viimeisen kuukauden aikana.

– Se on pelannut kyllä hyvin, saanut maaleja ja pisteitä. Hyvä pelaaja hän on tietysti ollut jo ennenkin, mutta nyt hän on saanut sen tulostaululle asti, Kähkönen kehaisee.

Seuraavan kerran Lukon kuntoa mitataan lauantaina kotikaukalossa. Vierasjoukkue on Porin Ässät, joka on sarjataulukossa seitsemäntenä.

– Lukko–Ässät on täällä päin iso juttu. Nyt varmasti vielä isompi, kun sarjatilanne on tuollainen.