Kahden passin Bjorkstrand KooKoon tuorein vahvistus

KooKoo jatkaa riviensä vahvistamista. Tuorein sopimuspelaaja on 25-vuotias tanskalaishyökkääjä Patrick Bjorkstrand, joka on pelannut neljä viime kautta KHL:ssä.

– Patrick on vielä nuori pelaaja, mutta hänellä on silti jo paljon kokemusta huippusarjoista. Meiltä hän hakee vielä yhtä steppiä ylöspäin, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi yksivuotista sopimusta. 

Bjorkstrandilla on sekä Tanskan että USA:n kansalaisuus. Hyökkääjä yritti viime kaudella Pohjois-Amerikan valloitusta ja kiekkoili farmiliiga AHL:ssä. Otteluita Ontario Reignin paidassa kertyi 42, pisteitä 12 (8+4). Neljä sitä edeltävää kautta Bjorkstrand pelasi KHL:n kroatialaisjoukkueessa Medvescak Zagrebissa, jossa kauden 2015–16 saldo oli  22 (13+9) tehopistettä. 

Keväällä 2014 Bjorkstrand edusti SaiPaa. Tanskalainen teki 11 ottelussa saldon 2+0. 

– Muistan Liigan viime visiitiltäni nopeana sarjana, jossa kamppaillaan kovaa. Viime kauden sarjani AHL oli samanlainen, joten uskon, että hyppy AHL:stä Liigaan on helpompi kuin KHL:stä Liigaan, Bjorkstrand sanoo.

Mies on vakionäky myös Tanskan maajoukkueessa, jossa Bjorkstrand on pelannut muun muassa neljät MM-kilpailut. Bjorkstrand on KooKoon toisen tanskalaisen Emil Kristensenin ikätoveri ja pelaajat ovatkin toisilleen tuttuja maajoukkueesta.

– Patrick on hyvä luistelija ja hän jakaa oivaltavia syöttöjä. Hän haluaa pelata kärkiketjujen keskellä ja meillä siihen hänellä on hyvä mahdollisuus, urheilujohtaja Kultanen analysoi.

Numeron 62 selkäänsä saavan Bjorkstrandin sopimuksen myötä KooKoolla on kasassa 28 sopimusta, eikä joukkue enää aktiivisesti etsi uusia pelaajia.