Kahden kuukauden sairauslomalta kaukaloon palannut Kemiläinen: "Suuri osa elämästä hävisi"

Valtteri Kemiläinen on pistekeskiarvolla mitaten Tapparan tehokkain puolustaja. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Valtteri Kemiläinen on pistekeskiarvolla mitaten Tapparan tehokkain puolustaja. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tappara-puolustaja Valtteri Kemiläinen teki paluun kaukaloon yli kahden kuukauden mittaisen poissaolon jälkeen. Kemiläinen oli poissa aivotärähdyksen vuoksi.

Jyväskylästä täksi kaudeksi kirvesrintoihin siirtynyt Kemiläinen teki paluun voitto-ottelussa, kun Tappara kaatoi vaiherikkaassa kärkikamppailussa KalPan 4-3. 25-vuotas puolustaja oli iloinen paluustaan.

- Erittäin mukavaa oli palata. On ollutkin jo ikävä, Kemiläinen hymyili.

Aiemmin tällä kaudella yli 20 minuutin keskimääräisiä peliaikoja kellottanut Kemiläinen sai paluuottelussaan vastuuta 16 ja puolen minuutin verran. Ottelu ei ollut muutenkaan kaikista helpoin.

- Kyllä se on tuollaisen parin kuukauden huilin jälkeen aika vauhdikas sarja tuo SM-liiga. Kyllä siinä oli vähän tekemistä omalla kohdalla. Ei se ihan nappiin mennyt, mutta en olettanutkaan, että se menisi ihan niin kuin tanssi.

Vasta uransa toista täyttä kautta liigatasolla pelaava Kemiläinen ei ollut aiemmin loukkaantunut näin pahasti.

- Voin sanoa, että oli kyllä urani ylivoimaisesti raskain loukkaantuminen. Oli pitkiä päiviä, ja henkisesti tosi raskasta. Olen kyllä tosi iloinen, että pääsin taas mukaan.

Kahden kuukauden sairauslomasta iso osa kului totaalilevossa, kun oireet eivät antaneet myöden harjoitella.

- Varmaan jonkun kuusi viikkoa olin aikalailla tekemättä yhtään mitään. Kävelylenkkejä ja sellaista pientä, mutta ei sen isompaa harjoittelua.

Ammattiurheilijat elävät täysillä työkseen tekemäänsä lajia, eikä Kemiläinen ole poikkeus. Tekemättömänä makaaminen otti koville.

- Kyllä meikäläisen elämästä aika suuri osa hävisi. Välillä ei ollut oikein syytä, minkä takia olisi pitänyt aamulla lähteä mihinkään. Mutta pyörin tässä hallilla aika paljon, ja täällä tuli hyvin kyllä tukea sen suhteen, Kemiläinen kiittelee joukkuekavereitaan.

Myös pelien seuraaminen jatkuvasti televisiosta tai katsomosta oli uutta.

- Alkuun se oli aika vaikeaa, mutta sitten siihen tottui ja koetti olla stressaamatta, jos meni huonosti. Aika hyvillä mielin pelejä sai katsoa. Meillä tuntuisi toimivan peli, vaikka ihan kaikki jätkät eivät olisikaan rivissä. Meillä on niin laadukas ja laaja pelaajisto, että ei siitä yhden tai kahden miehen takia tarvitse olla huolissaan.

Paluu sorvin ääreen harjoittelemaan suoritettiin vähitellen.

- Kolme viikkoa olen nyt treenannut. Ensimmäinen viikko mentiin pyörän selässä, ja siitä sitten pikku hiljaa kovennettiin. Nyt olen pari viikkoa ollut jäällä. Nyt sitten puolitoista viikkoa olen ollut mukana jääharjoituksissa.

Kemiläisen paluu takaisin kaukaloihin tuli sopivaan aikaan kevään tosipelejä ajatellen. Runkosarjaa on jäljellä kymmenen kierrosta, minkä aikana ehtii vielä hyvin kuntoutua ennen pudotuspelien alkamista.

- Näin se olisi tarkoitus. Mahdollisimman nopeasti täyteen kuntoon, että olisi kevään peleissä sitten kunnossa.